Woodys Bra produkter april 17
ICA i Bro höst 18
Förstasidan Lördagen den 20 oktober 2018 - klockan 08:34 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisen öppnar områdeskontor i Brohuset


Karin Sidén 2017-12-21

Den 16 januari, när jul- och nyårsfirandet och alla röda dagar är över, öppnar polisen ett nytt områdeskontor i Bro centrum.

-Det är viktigt att vi finns i Bro också, inte bara i Kungsängen. Till att börja med kommer vi att vara varannan tisdag i Bro, varannan i Kungsängen, men på sikt är målet att vara på båda platserna varje vecka. Vi börjar hellre lite försiktigt än att lova för mycket och behöva backa. Polisområde Järfälla och Upplands-Bro har under hösten fått förstärkning av ett antal nyrekryterade poliser och tanken är att vi blir ännu fler i framtiden, vi måste bara tålmodigt invänta att fler poliser utbildas. Prognosen ser god ut! säger Magnus Nilsson, kommunpolis i Järfälla och Upplands-Bro.

Sedan i början av september har polisen funnits en eftermiddag i veckan i Kungsängens centrum, dels inne i kommunhusets reception/kontaktcenter och dels "på patrull" i närområdet. (se länk)

-På tisdagar, mellan klockan 14.30 och 16.30, har vi haft personal på plats i det vi kallar för vårt områdeskontor, en öppen mötesplats så att vi och medborgarna kommer närmare varandra. Här i Kontaktcenter är vi tillgängliga för allmänheten och vi blir synliga på ett annat sätt än vi var tidigare. Vi kommer närmre medborgarna och möts på ett mer naturligt sätt. Här är vi mitt i flödet, där många passerar, och vi får en tydligare närvaro, något vi vet är efterfrågat.

Hela tiden har ambitionen varit att så snart som möjligt öppna ett motsvarande områdeskontor i Bro och för att det inte ska dröja längre än nödvändigt har man valt att lösa uppgiften med en kompromiss, nämligen att vara varannan vecka i Bro och varannan i Kungsängen.

-Upplands-Bro är i jämförelse en ganska liten kommun sett till befolkning kontra yta, vilket ur vår synvinkel komplicerar uppdraget en del. Vi kan ju varken trolla med resurser eller bemanning men gör det bästa möjliga av situationen. Det är helt enkelt kommunens eviga förbannelse att ha två tätorter! Bro har en hel del utmaningar, så det finns en poäng med att vi installerar oss där så snart som möjligt, säger Magnus Nilsson.

-Till att börja med kommer vi att vara varannan tisdag i Bro, varannan i Kungsängen, men på sikt är målet att vara på båda platserna varje vecka. Vi börjar hellre lite försiktigt än att lova för mycket och behöva backa. Polisområde Järfälla och Upplands-Bro har under hösten fått förstärkning av ett antal nyrekryterade poliser och tanken är att vi blir ännu fler i framtiden, vi måste bara tålmodigt invänta att fler poliser utbildas. Prognosen ser god ut! säger Magnus Nilsson, kommunpolis i Järfälla och Upplands-Bro.

Från och med tisdagen den 9 januari kommer poliserna att bemanna Kungsängens områdeskontor jämna veckor och i Bro ojämna veckor. I Bro utgår man från Brohuset men kommer även där att röra sig ute i närområdet för att synas så mycket som möjligt. Klockan 14.30 -16.30 är tiden som gäller.

Observera att områdeskontoren ej är till för akuta 112-ärenden. Man kan inte heller göra pass där.

Områdeskontoret är mer en naturlig mötesplats än ett fysiskt poliskontor. Det finns absolut möjlighet till mer privata samtal, då man kommer kunna gå undan i ett mindre grupprum, men huvudsyftet med mötesplatsen är att synliggöra polisen, skapa en naturlig kontaktpunkt och att kunna avdramatisera kontakten mellan polis och allmänhet. Att kliva in genom kommunhusets, Kulturhusets eller Brohusets dörrar är inte lika dramatiskt som att kliva in genom dörren till ett poliskontor.Tipsa en vän     Skriv utKalender

Lördag 20/10
Röda Korset - Loppis / Second Hand
Har du problem att höra? Hörselskadades förening i Järfälla och Upplands Bro har Öppet Hus
Disco från 5 år med DJ Choco Canel
Vernissage: ART´S FUN! med Lasse Åberg
Söndag 21/10
AA - MÖTE
Tisdag 23/10
Tisdagsmys i bibblan!
Yogapromenad Prova-på
Språkcafé - i Kulturhuset
Språkcafé - i SFIs lokaler i Kungsängen
avståndsannons

Kultur & Fritid ht 18 minidisco

Kultur & Fritid ht 18 Lasse Åberg

Röda Korset Medmänniska

UBROs egen

WWFannons tigerfadder

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

Röda Korset Syrien artikelannons 2017

UBRO Panorama gif-fil
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen