UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Torsdagen den 1 oktober 2020 - klockan 03:00 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Premiär för GLASSJOGGEN


Karin Sidén 2019-06-07

På lördag är det "världspremiär" för GLASSJOGGEN i Bro! Alla barn är välkomna att delta. Tävlingsdeltagandet är gratis.

-Vi vill att Bro samhälle lever upp till sin fulla potential och att alla åldrar ska känna att de har något kul att hitta på. När vi pratade med barn och unga ungdomar om vad de skulle vilja ha för "extra guldkant" var det bland annat en tävlingsdag som kom upp som förslag. I Bålsta har de i många år haft Godisjoggen som ett mycket uppskattat evenemang och vi kom fram till att ett liknande upplägg skulle kunna vara något för oss. Vi pratade med Oscar på ICA som nappade direkt och han har dessutom lovat att springa med i loppet, i vit ICA-rock och allt! Och Hyresgästföreningen Fåglarna (i Råby) var med på noterna de också vilket vi tycker är extra roligt, säger Sussanne Persson i föreningen Systerskap i Bro som är en av arrangörerna till Glassjoggen.

Lördagen den 8 juni arrangerar den ideella försningen Systerskap i Bro, tillsammans med bland andra ICA i Bro och Hyresgästföreningen Fåglarna, en springtävling för alla barn. Lördagen blir dessutom lite av en försommarfest i centrum, då man även kommer att ha hoppborg och annat smått och gott under dagen. 12-17 pågår evenemanget.

Från klockan 12.30 kan de springsugna barnen börja registrera sig till Glassjoggen. Att delta är gratis. Beroende på barnets längd (och i viss mån därför ålder) delas det in i en av två, möjligen tre, olika startgrupper där grupp 1 springer cirka 1.7 km och grupp två springer ca 2 km. Klockan 13.30 stänger registreringen och 13.45 blir det gemensam uppvärming.

Trion bakom Systerskap i Bro, Sussanne Persson, Sari Lindstedt och Malin Nordin, konstaterar att de aldrig ordnat något som ens är i närheten av en springtävling, men som Pippi Långstrump så klokt sa: Det har jag aldrig gjort förut - så det klarar jag säkert av!

-Vi pratade med vad vi skämtsamt kallar våra unga rådgivare och bad dem lista saker de skulle vilja vara med om i Bro. Bland en lång rad (ibland orealistiska, eller i alla fall väl utmanande) önskningar fanns bland annat en "springtävling", som Godisjoggen i Bålsta ungefär. Och där kände vi att Jaa, varför inte!? Det borde vi kunna klara av! berättar Malin.

Planeringen av dagen tog fart när man kontaktade Oscar på ICA i Bro som genast var med på tåget. 

-Att det är liv och rörelse i ett centrum och positiva händelser som skapar god sammanhållning är jätteviktigt, så när S i B berättade om sina planer att arrangera ett spring-lopp för barn med kringaktiviteter var det självklart att vi på ICA är med och stöttar. Och särskilt varmt om hjärtat ligger aktiviteter för barn, aktiviteter som involverar rörelse och hälsa. I ett svagt ögonblick kan jag ha sagt något om att springa i vit ICA-rock också, så det är ju bara till att leverera! säger Oscar.

Bild:Skärmdump från FB och Googlemaps

Systerskap i Bro, S i B, skulle lika gärna kunnat heta Ysterskap i Bro. Det är inte långt mellan skratten när de tillsammans berättar om alla planer de har för sitt älskade närsamhälle Bro. Malin, Sari och Sussanne är yviga, positiva och sprudlande och har på kort tid etablerat sig som en urkraft med snällhet, samhällsnytta, medmänsklighet och gemenskap som sin mission.

Den ideella föreningen startades hösten 2018 av Sussanne Persson, Sari Lindstedt och Malin Nordin. Sari förklarar hur trion tänker kring sammhällsklimatet och behovet av det S i B står för:

-Gemenskap ger delaktighet. Och vi behöver alla vara delaktiga för att bygga ett gott samhällsklimat. Det har under årens lopp blivit allt mer individualistiskt och egoistiskt, där allt fler människor liksom förväntar sig att andra ska göra. Någon annan ska fixa. 

-Men någon annan - det är ju faktiskt vi allihopa, fyller Malin i. -Det är ju vi alla som är kittet som ska bygga samhället och vi-känslan, och det var där någonstans tanken på S i B föddes. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något! En klyscha kanske någon tycker, men ändå väldigt sant! Vi vill hålla liv i "Broandan". 

-Och att "sibba" är ju så vansinnigt roligt! 

-Vi träffar så många glada människor och möter så mycket gott. Det är klart att det inte är rosaskimrigt fluffigt och Bullerby-känsla i allt det vi stöter på, med det är ju därför vi finns. Det är därför vi brinner för det vi gör. Ett samhälle behöver goda krafter! Det är ett never-ending arbete som krävs för att underhålla ett gott samhällsklimat, något vi i dagens samhälle lite till mans och kvinns glömt bort, tilläggar Sussanne och fortsätter:

-Lördagens Glassjogg är ju en Bro-premiär, men vi hoppas självklart att det är startskottet på en mångårig tradition!

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Torsdag 22/10
Tidig kväll med Kjos - Medborgardialog
Tisdag 1/12
Tidig kväll med Kjos - Medborgardialog
avståndsannons

U-BHus Bro C sep 20

Barncancerfonden pluggannons

Sjöräddningen

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Röda Korset Syrien artikelannons 2017

UNHCR långsmal
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen