Thoresta Herrgård Panorama april 20
Gällöfsta Toppbanner grillkvällar april 20
Förstasidan Onsdagen den 27 maj 2020 - klockan 03:57 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Spännande byggplaner vid Brunna Park


Karin Sidén 2015-09-04

Anna Lordin och Torbjörn Boström på Mäklarhuset i Kungsängen går bråda dagar till mötes. Den 17 oktober påbörjar de försäljningen av 147 kommande bostadsrätter i Brunna Park, granne med Norrboda och vattentornet.<br />
Bild:Karin Sidén
Anna Lordin och Torbjörn Boström på Mäklarhuset i Kungsängen går bråda dagar till mötes. Den 17 oktober påbörjar de försäljningen av 147 kommande bostadsrätter i Brunna Park, granne med Norrboda och vattentornet.


I dagarna skrev Mäklarhuset i Kungsängen kontrakt med företaget Scandinavian Property Group gällande försäljningen av 147 lägenheter i Brunna Park, området mellan Norrboda, den kommande handelsplatsen och motorvägen. UBRO fick en pratstund med Anna Lordin, kontorschef och Torbjörn Boström, fastighetsmäklare, om projektet.

-Närheten till naturen, kommunikationer, skolor och omsorg, tillsammans med närheten till handels- och idrottsplatsen gör att Brunna Park verkligen är ett fantastiskt roligt och spännande projekt. Området kommer att knyta ihop Brunna med Tibble och Kungsängen och kommer verkligen bidra till att en tidigare blank yta på kartan blir full av liv, säger Torbjörn Boström, Mäklarhuset.

Upplands-Bro växer, utvecklas, satsar, förändras och tar för sig på ett alldeles fantastiskt sätt. Överallt i kommunen syns bevis efter bevis på framtidstro, visioner och nybyggaranda som tillsammans gör att Upplands-Bro hamnat på kartan som en av de hetare kommunerna i landet. Mitt i händelsernas centrum helt enkelt.

På Mäklarhuset i Kungsängen har man all anledning att jubla lite extra över nybyggarandan. I dagarna skrev man kontrakt med Scandinavian Property Group, SPG, gällande försäljningen av 147 bostadsrättslägenheter i området Brunna Park.

-Det kommer att bli ett spännande område. Bygglovet lämnas in i månadsskiftet september/oktober. Med tanke på att kommunen både vill och behöver bygga bostäder så räknar vi med att allt kommer igång inom kort. Planerad byggstart är i december 2015, berättar Torbjörn Boström.

De 147 lägenheterna är ettor, tvåor, treor och fyror av varierad storlek. Det kommer att finnas mindre och större lägenheter med samma antal rum för att det ska bli riklig variation och många valmöjligheter.

-Alla lägenheter kommer att ha balkong eller uteplats och det kommer att vara hög grundstandard som utgångspunkt. Möjlighet att göra tillval kommer också att finnas. Arkitekten är Metod Arkitekter, vilka valts av SPG baserat på deras gedigna erfarenheter, höga kvalitet och förmåga att skapa trivsamma och eftertraktade boendemiljöer. Vi har ju sett skisserna och kan avslöja att det kommer att bli fantastiska takvåningar med flera terrasser om arkitekternas förslag går igenom. Planen är att bygga 6-7 våningar högt, med parkering i källarplanet, beskriver Anna målande det planerade projektet. Torbjörn fyller i:

-Norrboda och Brunna Park är ett område i stark förvandling! Från att ha varit ett ganska slumrande område, förvisso skog men ändå egentligen en tom målarduk, så är det redan nu ett mycket spännande området. Det har redan byggts hyreslägenheter, villor, parhus och radhus och tillsammans med SPGs planerade bostadsrätter kommer det här att knyta ihop Brunna med resten av Kungsängen. Handelsplatsen kommer att skapa ytterligare liv och rörelse.

-Säljstarten är satt till den 17 oktober på Mäklarhusets kontor i Kungsängen (Torget 9). Inflyttning kommer att ske våren 2017. Man kommer inte att kunna förboka något utan det är på plats, här på kontoret, allt sker. Först till kvarn helt enkelt. Mer information kommer inom kort, det är bara att hålla koll på hemsidan och på vår FaceBooksida, avslutar Anna.

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Lördag 30/5
INSTÄLLT! Bussutflykt med Hembygdsföreningen i Bro
INSTÄLLT! Röda Korset Second Hand i Bro
Lördag 6/6
INSTÄLLT Nationaldagsfirande i Bro C
Lördag 13/6
Röda Korset Second Hand i Bro
Söndag 14/6
De vilda blommornas dag, Kalholmen vid Broängarna
avståndsannons

Sparbanken Finansiell rådgivare 2020

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Sjöräddningen

Facebook

RSS-flöde

Röda Korset Syrien artikelannons 2017

UNHCR långsmal

Toppbanner UBRO
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen