Julannons Mazarin 2017
Adventskalenderskylt toppbanner ny
Förstasidan Söndagen den 17 december 2017 - klockan 11:11 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Sparbanken i Enköping efterlyser stipendiater


Karin Sidén 2017-03-09

Sparbanken i Enköpings VD Göran Hedman uppvaktar 2016 års utvecklingsstipendiat Beatrice Westén med prischeck och plakett.
Bild:Ulf Rask / Upplands-Bro kommun
Sparbanken i Enköpings VD Göran Hedman uppvaktar 2016 års utvecklingsstipendiat Beatrice Westén med prischeck och plakett.

Sedan 2001 har Sparbanken i Enköping delat ut ungdomsstipendier. Drygt tre miljoner kronor har det hunnit bli under åren, och mer kommer det att bli. I dagarna är det dags att utse 2017 års stipendiater och nu väntar banken med spänning på nomineringar.

Känner du någon duktig ungdomsledare? Vilken ungdomsförening tycker du är värd en uppmuntran? Är du själv idrottande ungdom med ambitionen att gå långt? Nominera eller ansök idag!

78 föreningar, 89 ungdomsledare och 46 utvecklingsstipendiater har belönats med stipendium från Sparbanken Enköping sedan 2001 när banken inledde sin satsning. Sammanlagt 3,2 miljoner stipendiekronor har delats ut i Enköping, Håbo och Upplands-Bro.

I år delas 330.000 kronor ut, lika fördelat, i Enköping, Håbo och Upplands-Bro. Banken vill med stipendierna uppmuntra ledare som gör ett bra arbete ute i föreningslivet, samtidigt som de vill stimulera föreningarna/organisationer att satsa mer på utbildning av ungdomsledare. Magnus Bromark som är Marknadschef på Sparbanken i Enköping förklarar hur banken resonerar:

-Från helikopterperspektivet byggs ett bra samhälle till en betydande del av bra föreningar med tydlig ungdomsinriktning. En bra ungdomsverksamhet byggs av genuint bra ungdomsledare som erbjuder våra ungdomar möjlighet en meningsfull, stimulerande och kanske även utmanande fritid. Vi är en lokal bank, med starka band till de tre orter vi finns på och vi vill aktivt göra skillnad. Stipendierna är ett sätt.

De 110 000 kronor som delas ut i Upplands-Bro fördelas i fyra olika potter. 30 000 kronor i utvecklingsstipendium går till en framgångsrik och hårdsatsande ungdom. 2016 fick Beatrice Westén som tävlar i fälttävlan utvecklingsstipendiet. Året innan gick det till Ki Pasanen (karate) och 2014 var det violinisten Danial Shariati som uppmärksammades.

-Även snow board-åkaren och OS-fyran Sven Thorgren har fått bankens utvecklingsstipendium. Vi försöker hitta en bredd i stipendiet för olika typer av intressen, men det ska finnas ett elittänkande i just detta stipendium, förklarar Magnus Bromark.

30 000 kronor delas också ut till årets ungdomsledare. Här kan flera stipendiater utses, som då får dela på summan. Dessutom får ledarens förening / ledarnas föreningar ett ledarutvecklingsstipendium för att fortsätta sin satsning på ungdomsledarna. Även där är det 30 000 kronor som fördelas mellan en eller flera föreningar beroende på hur många ungdomsledare som tilldelats stipendium.

Slutligen delas 20 000 kronor ut till årets förening.

Än finns det tid kvar att skicka in nomineringar till de olika stipendierna. Den 15 mars är slutdatum. Magnus Bromark berättar att det på senare år varit färre som tagit chansen att nominera, eller för den delen ansöka om att själv tilldelas stipendiet. Varför det är så är svårt att sätta fingret på, men generellt verkar det vara så att allmänheten glömt bort möjligheten att söka stipendier och då inte bara Sparbanken i Enköpings ungdomsstipendier utan stipendier i stort.

-Vi hoppas att ni nu tar chansen att nominera under vår sista vecka. Våga skicka in tips om grannen som är ungdomsledare, er egen förening eller kanske era brorsbarn som hårdsatsar. Enklast gör ni det via bankkontoret i Kungsängen eller via vår hemsida www.sparbankenenkoping.se


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Söndag 17/12
MUSIKCAFÉ på Dagcentralen i Bro
Tredje Advent på Säbyholm
Måndag 18/12
Tv-spelshäng i bibblan 7-12 år
Måndag 15/1 2018
Föredrag: TRÄD OCH BUSKAR, EN VIKTIG DEL I TRÄDGÅRDEN
avståndsannons

Håbo-Tibble Julmarknad 2017

Kultur och Fritid Filmfest 17

GYMMIX JULKLAPPSTIPS 2017

Upplands-Bro Kommunfullmäktige dec 17

UBROs egen

Pluggannons UNHCR sidebanner

WWFannons tigerfadder

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

Om Du syns på Webben GUL
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen