UBRO Panorama gif-fil
ICA i Bro höst 18
Förstasidan Fredagen den 18 januari 2019 - klockan 20:40 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Språkcaféer finns i både Bro och Kungsängen


Karin Sidén 2018-03-20

Varje vecka arrangeras språkcaféer i Bro och Kungsängen. Där är alla välkomna, oavsett om man är nyanländ eller helsvensk sedan vikingatiden. Språkcaféerna är ett samarrangemang mellan kommunen, biblioteken och flera frivilliggrupper och är gratis för deltagarna. Över en fika delar man med sig av sina svenskakunskaper alternativt lär sig av de andra bara genom att prata med varandra om vardagliga ting.

Att förena nytta med nöje låter så där förnumstigt och duktigt, nästan lite som fotriktiga skor och kruskakli... Faktum är att det inte alls behöver vara något tråkigt bara för att det gör gott för alla inblandade.

Språkcafé är just en sådan nyttighet som samtidigt som det gör gott också är väldigt roligt. Där fikar du och vidgar dina sociala vyer samtidigt som du lär dig mer om dina medmänniskor. På köpet får du möjlighet att hjälpa andra att utveckla sitt svenska språk eller själv utveckla ditt eget språk!

Det är Upplands-Bro kommuns integrationsenhet som i samarbete med Vuxenutbildningen SFI och Biblioteket samt Upplands-Bro volontärer, Röda korset och Skogakyrkan som arrangerar språkcaféerna och vem som helst får delta. Det spelar ingen roll om du är ung eller gammal, lång eller kort, nysvensk eller "gammalsvensk". Alla bidrar till konversationen efter bästa förmåga. Caféerna är kostnadsfria för deltagarna!

I Kungsängen finns två möjligheter till språkcafé i veckan, bägge på tisdagar. Klockan 11.30-13 träffas man på biblioteket i Kulturhuset och klockan 15-16.30 träffas man i SFIs lokaler på Kyrkvägen 6 i Kungsängens centrum.

I Bro träffas man på torsdagar klockan 17-18.30 på Café Nyfiket i Brohuset.


Länk till kommunens hemsida där all info om språkcaféerna finns.Tipsa en vän     Skriv utKalender

Lördag 19/1
Röda Korset - Second Hand butik
Onsdag 23/1
Stickcafé i Kulturhuset
Lördag 26/1
Röda Korset - Second Hand butik
Onsdag 30/1
Bokklubb för unga, 10-12 år
avståndsannons

Öppet Hus på UBG jan 19

UNICEF plugg

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen