UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Torsdagen den 24 september 2020 - klockan 22:46 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Studentutspring med två-meters-regel och i små portioner


Karin Sidén 2020-05-18

Bild:MostPhotos

Årets studentfirande vid Upplands-Brogymnasiet kommer att genomföras, i ett corona-anpassat mindre sammanhang där gamla traditioner får samsas med vår tids rekommendationer om social distansering och personligt ansvar. Upplands-Bro gymnasiets rektor Christian Eklöv Hagman berättar:

-Frågan om studentfirandet sattes på sin spets för en månad sedan när besked kom om att Stockholms läns skolchefer beslutat att ställa in det traditionella studentfirandet i år på grund av coronapandemin. Vi har under den här tiden diskuterat fram en lösning för att kunna erbjuda våra avgångsklasser en fin och stämningsfull studenthögtid som håller sig inom myndigheternas rekommendationer. 

Att ta studenten är ett "once-in-a-life-time-ögonblick" som eleverna längtat efter och jobbat mot under hela gymnasietiden. Årets avgångsklasser på Upplands-Brogymnasiet kommer att få ett unikt studentfirande, utformat för att passa under rådande pandemi när social distansering och två-meters-regeln är vad vi alla har att rätta oss efter.

Att det blir ett firande i år, om än modifierat, är glädjande och något som betyder mycket för alla inblandade. Efter högtidligt firande på skolan får studenterna springa ut genom skolans huvudentré, men endast med ett fåtal anhöriga närvarande som eleverna anmält i förväg. Övrig släkt och vänner får fira studenterna efter att de lämnat skolgården.

Så här kommer det inte att se ut i början av juni i år när det är dags för årets kull nybakade studenter att springa ut. Studentflaksåkning och massor med folk är inte inom ramen för Folkhälsomyndighetens rekommendationer. I år kommer studenterna att få springa ut \
Bild:Karin Sidén
Så här kommer det inte att se ut i början av juni i år när det är dags för årets kull nybakade studenter att springa ut. Studentflaksåkning och massor med folk är inte inom ramen för Folkhälsomyndighetens rekommendationer. I år kommer studenterna att få springa ut "portionsvis", 10 och 10, med bara allra närmaste familjen närvarande.

-Firandet delas upp under två dagar, den 4 och 5 juni, och kommer ske klassvis, tillsammans med lärare och rektor enligt ett särskilt schema, förklarar rektor Christian Eklöv Hagman. Han påtalar vikten av att alla inblandade respekterar de uppsatta föreskrifterna.

-Restriktionerna från Folkhälsomyndigheten handlar om vår hälsa och där har vi alla, skolans personal och elever samt familj, släkt och vänner, ett gemensamt ansvar att följa dem och respektera dem. Vi vill ju inget hellre än att våra elever får en fin och glädjefylld student och då förväntar vi oss att man följer det vi sagt.

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Torsdag 22/10
Tidig kväll med Kjos - Medborgardialog
Tisdag 1/12
Tidig kväll med Kjos - Medborgardialog
avståndsannons

U-BHus Bro C sep 20

Barncancerfonden pluggannons

Sjöräddningen

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Röda Korset Syrien artikelannons 2017

UNHCR långsmal
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen