UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Tisdagen den 29 september 2020 - klockan 12:39 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Systerskap i Bro i fint samarbete med lokal krögare


Karin Sidén 2019-11-29

Bokänglar, kaffefilter i tyg och trollhassel-prydnad är några av de olika pyssel som S.I.B kommer att ha till försäljning på Julerian i Bro centrum den 5 december. ALLA intäkter från S.I.B's försäljning går till Julhjälpen.
Bild:S.I.B
Bokänglar, kaffefilter i tyg och trollhassel-prydnad är några av de olika pyssel som S.I.B kommer att ha till försäljning på Julerian i Bro centrum den 5 december. ALLA intäkter från S.I.B's försäljning går till Julhjälpen.

För många stannar drömmen om att få uppleva ett dignande julbord vid just en dröm. Plånboken sätter stopp och man får, som alltid, anpassa sig till dess ramar. Men i år ser Systerskap i Bro och krögaren Martin Lexén till att fler medmänniskor ska få möjlighet att njuta av prinskorv, sillsallad och annat som hör julen till. Den 22 december bjuder de nämligen in till ett Astrid-Lindgrenskt Tabberas. Prislappen är individuell, allt utifrån matgästernas möjlighet att betala.

-Det ska bli riktigt roligt och mysigt att göra det här tillsammans med Systerskap! Känns viktigt och bra i hjärtat att kunna vara en del i samhället och kunna skänka glädje till mina medmänniskor, säger Martin Lexén som driver restaurang EttPlusTvå på Bro-Bålsta GK. 

Det är bara ett drygt år sedan Systerskap i Bro (S.I.B) skapades. Ett år fyllt med hjärtvärmande insatser i stort och smått. Allt från "sibbiga" upptåg som cykelträning, klädbytardagar och musikcaféer till kvällsvandringar, föreläsningar och språkcaféer. Däremellan skogsbad, yoga, boxningsträning och en tapetrulle-lång lista med andra arrangemang. Alltid med glimten i ögat och nära till skratt.

Malin Winberg, Sari Lindstedt och Sussanne Persson heter trion som startade S.I.B. Sedan starten hösten 2018 har föreningen vuxit och man räknar nu med att det finns ett tjugotal sibbiga medsystrar som gör verksamheten möjlig. Utvecklingen har varit exeptionell och gensvaret fantastiskt.

I våras förärades S.I.B priset Årets Inspiratör från Damernas Affärsnätverk och man har ansökt om och beviljats projektpengar från Leader Mälardalen, startat ett företag och höjt ambitionsnivån flera snäpp. Inget är omöjligt för den som pratar "sibbiska"!

Sussanne persson, Sari Lindstedt och Malin Winberg fick pris som Årets Inspiratör 2018 på Upplands-Brogalan i våras.
Bild:Tommy Sidén
Sussanne persson, Sari Lindstedt och Malin Winberg fick pris som Årets Inspiratör 2018 på Upplands-Brogalan i våras.

-Nu närmar sig julen. En tid och högtid som inte bara sprider glädje, utan som för många av våra medmänniskor gör en annars tuff vardag ännu tuffare. Redan förra året erbjöd vi (S.I.B) ekonomiskt stöd till flera familjer genom Julhjälpen i Bro, där de matchade hjälpande med behövande i Bro. Drygt 13 000 kronor "omfördelades", från personer som kände att de kunde avvara några kronor, till dem med behov. Pengarna gick till exempel till matkassar eller några små julklappar till barnen, säger Sussanne Persson.

Dessutom fanns man med på Julerian i Bro centrum där man sålde hembakt och "snällisar", och där alla intäkter gick till organisationen Suicide Zero.

Malin Winberg berättar:

-Även i år kommer Systerskap att vara med på Julerian. Härom kvällen hade vi pysselverkstad där vi både pysslade och bakade godsaker som vi kommer att ha till försäljning på marknaden. Varenda krona vi får in på Julerian kommer att gå till Julhjälpen. Vi vet att behovet är stort och att pengarna gör skillnad.

Julhjälpen i Bro får med andra ord en välkommen fortsättning även i år, men har utvecklats ytterligare. S.I.B kommer fortfarande att "förmedla" pengar från de som tycker sig kunna avvara valfri slant till dem som behöver lite extra. 

-Det finns familjer mitt i bland oss som inte har råd ens med något litet extra till jul. Där de ekonomiska ramarna är så strama att det inte ens finns utrymme för minsta lilla julklapp. Att kunna hjälpa dem, ge dem det där extra som de knappt vågat drömma om, är en ynnest. Den glädjen och tacksamheten vi möttes av förra julen är ett starkt minne, säger Sari Lindstedt och hennes medsystrar nickar bifall.

Vad som mycket väl kan komma att bli årets höjdpunkt ligger ungefär tre veckor in i framtiden. Närmare bestämt den 22 december då Systerskap i Bro tillsammans med krögaren Martin Lexén bjuder in till en Jul för alla på restaurangen EttPlusTvå på Bro-Bålsta GK. Sussanne säger:

Bild:Privat

-Vi kunde knappt tro det var sant när Martin Lexén presenterade idén om ett julbord för alla. Vilket hjärteprojekt! Det är en god gärning som vi hoppas att många får glädje av! Men det är inte bara Martin som gör en god sak, vi har flera hjältar med i projektet, för julbordet skulle inte vara möjligt utan hjälp också från andra!

Sari fyller i:

-Transporten till och från julbordet är en sådan sak som vi fått välbehövlig och välkommen hjälp med. HåboBuss sponsrar med buss till och från EttPlusTvå. Vi behöver bara betala för chaufförens lön, och där tror och hoppas vi att ett eller ett par andra lokala företag kan tänka sig att gå in och stötta med ett bidrag till lönen. Vill du vara med och skänka en julslant till Julhjälpen? Systerskap i Bro har ett SWISH-nummer som det går jättebra att använda: 123 325 9140


Är kanske du en av de lokala företagare som vill sponsra chaufförens lön? 

Kontakta S.I.B via deras FB-sida eller hör av er hit till UBRO-redaktionen så förmedlar jag kontakten. Det är bara att klicka i rutan "Tipsa redaktionen" precis under UBRO-loggan så landar du rakt i undertecknads mejlkorg.

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Torsdag 22/10
Tidig kväll med Kjos - Medborgardialog
Tisdag 1/12
Tidig kväll med Kjos - Medborgardialog
avståndsannons

U-BHus Bro C sep 20

Barncancerfonden pluggannons

Sjöräddningen

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Röda Korset Syrien artikelannons 2017

UNHCR långsmal
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen