UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Måndagen den 18 februari 2019 - klockan 06:50 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Ta chansen att påverka! Kommunen bjuder in till digital medborgardialog om gamla Coop-tomten


Karin Sidén 2018-06-26

Sedan drygt ett halvår står gamla Cooptomten näst intill tom i väntan på nästa kapitel i dess levnad. Utvecklingstankar finns, men nu vill fastighetsägaren Genova tillsammans med kommunen höra vad kommuninvånarna vill att området, Viby som det heter, ska användas till och bjuder därför in till en medborgardialog.

Kanske tog du chansen redan på Kungsfesten att diskutera områdets framtid med Genovas representanter, om inte så finns nu en digital enkät att besvara. Ta chansen att vara med och påverka! Senast den 9 september ska svaren vara inskickade.

Detaljplaneprocessen för Viby (gamla Coop-området) är alldeles i sin linda. Syftet är att utveckla området och bland annat utreds möjligheten till mer blandad bebyggelse. Detaljplanen utformas av Upplands-Bro kommun, men självklart har fastighetsägaren och andra intressenter möjlighet att påverka.

Eftersom Vibyområdet har en central och viktig placering i Brunna och gamla Coop på många sätt var navet i den delen av kommunen är dess utveckling och framtid en angelägenhet för många. Därför erbjuder fastighetsägaren Genova tillsammans med Upplands-Bro kommun oss kommuninvånare möjlighet att vara med och utveckla planen för Viby genom en medborgardialog.

Genova fanns på plats på Kungsängens IP under Kungsfesten i maj och där fanns möjligheten att bidra med tankar och idéer. Alla hade ju inte möjlighet att närvara den dagen så nu utökas möjligheten till delaktighet genom en digital enkät, en annan form av medborgardialog. Där kan man dela med sig av sina åsikter och idéer om hur man tycker att området ska utvecklas och användas och utifrån det inkomna underlaget hoppas man kunna utforma en plats som tilltalar många.

Om man inte har tillgång till en egen dator kan man antingen använda sig av bibliotekens lånedatorer eller kommunens lånedator som finns i Kontaktcenter i kommunhusets entré.

Senast den 9 september ska man besvara enkäten.


LÄNK TILL ENKÄTENTipsa en vän     Skriv utKalender

Måndag 18/2
Informationsträff för företagare
Tisdag 19/2
Tisdagsmys i bibblan!
Språkcafé - i Kulturhuset
Språkcafé - i SFIs lokaler i Kungsängen
Mattecentrum i Brohuset
Onsdag 20/2
Stickcafé i Kulturhuset
Slöjdsalong
Torsdag 21/2
Torsdagsmys i bibblan!
Språkcafé - i Brohuset
avståndsannons

Sparbanken stipendier feb-mars 19

UNICEF plugg

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Läkare utan gränser 18 pluggannons

ICA i Bro höst 18

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen