Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Lördagen den 24 februari 2024 - klockan 03:49 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Upplands-Bro kommun hedras av Ukrainas ambassadör för sitt stöd till det ukrainska folket  


Karin Sidén 2022-08-23

I samband med Ukrainas självständighetsdag den 24 augusti delar den ukrainska ambassaden ut tackbrev till Fredrik Kjos och Ida Texell för det stöd som Upplands-Bro kommun på olika sett gett till den ukrainska befolkningen.
Bild:Upplands-Bro kommun
I samband med Ukrainas självständighetsdag den 24 augusti delar den ukrainska ambassaden ut tackbrev till Fredrik Kjos och Ida Texell för det stöd som Upplands-Bro kommun på olika sett gett till den ukrainska befolkningen.

Onsdagen den 24 augusti är det Ukrainas nationaldag. Samma dag mottar kommunstyrelsens ordförande Fredrik Kjos (M) och kommundirektör Ida Texell varsitt ”letter of gratitude”, ett officiellt tackbrev, från den ukrainska ambassaden i Stockholm.

Brevet, som förutom till Upplands-Bro även delas ut till Sorsele och Sollefteå, uttrycker tacksamhet för kommunerna som på olika sätt stöttat det ukrainska folket sedan den ryska invasionen för ett halvår sedan (februari 2022).

I ett pressmeddelande från Upplands-Bro kommun går att läsa:

"Den ukrainska ambassaden beskriver att man vill ”uttrycka sin uppriktiga tacksamhet för den generösa hjälp som Upplands-Bro kommun har gett ukrainare sedan den ryska invasionen inleddes i februari”. Detta görs genom ”letters of gratitude” på Sergels torg i Stockholm på onsdag 24 augusti klockan 15.00.

Ukrainska ambassaden uttrycker att Upplands-Bro kommun har gett stort stöd till ukrainare som har fått möjlighet att hitta en trygg plats i kommunen. Upplands-Bro kommun har även inkluderat det ukrainska folket i olika projekt så som konstfestivalen Wallstreet Stockholm i Bro, där fyra ukrainska konstnärer fick måla en installation om hur de föreställer sig framtida bebyggelse.

- Jag blir stolt över Upplands-Bro kommun och våra invånare som gemensamt visat på handlingskraft kring en mycket svår situation. Den här fina utmärkelsen visar att våra handlingar har betydelse. Vi ska fortsätta att värna demokratin och mänskliga rättigheter, säger Fredrik Kjos (M), kommunstyrelsens ordförande.

- Vårt stöd till det ukrainska folket i denna svåra tid är självklart, det är viktigt att stå upp för demokratin i Europa. Det är mycket hedrande att vårt arbete nu uppmärksammas, säger Ida Texell, kommundirektör."


Upplands-Bro kommun kommer att få två tackbrev, ett till den politiska organisationen, som mottas av kommunstyrelsens ordförande Fredrik Kjos, och ett till tjänstemannaorganisationen som mottas av Ida Texell, kommundirektör.

Upplands-Bro får, som omnämns i pressmeddelandet, ta emot sina letters of gratitude tack vare att vi på så många olika sätt visat vårt stöd för det ukrainska folket, bland annat den manifestation som anordnades på torget i Kungsängen i mars, att kommunen redan i mars inledde arbetet att hitta tillfälliga boenden för de flyktingar som kunde tänkas komma och mycket mer. 

Upplands-Bro, Sorsele och Sollefteå är de tre svenska kommuner som får ta emot utmärkelsen under cermonin på Sergels Torg.Här kan du läsa tidigare UBRO-artiklar om några av de olika sätt Upplands-Bro har stöttat Ukraina sedan invasionen:

- Kommunstyrelsens presidiums enade ställningstagande  28 februari 22

- Med anledning av kriget i Ukraina  3 mars 22

- Många deltog i manifestationen mot kriget i Ukraina  11 mars 22

- Kan du erbjuda boende eller stöd till flyktingar från Ukraina  11 mars 22

- Ukrainare välkomnas till näringslivsdagen  12 maj 22

- Upplands-Bro utreder möjlighet till ersättning för privatpersoner som erbjuder bostad till flyktingar  23 maj 22

Tipsa en vn Skriv utKalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen