UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Söndagen den 4 december 2022 - klockan 13:57 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Upplands-Bro satsar för att bli en äldrevänlig kommun
Nyhet från Upplands-Bro kommun


Nyhet från Upplands-Bro kommun 2022-10-06

Kommunen har ett politiskt uppdrag att i år inleda arbetet med att göra Upplands-Bro till en mer äldrevänlig kommun. Äldrevänlig kommun är ett ramverk framtaget av Världshälsoorganisationen, WHO. 
Bild:Upplands-Bro kommun
Kommunen har ett politiskt uppdrag att i år inleda arbetet med att göra Upplands-Bro till en mer äldrevänlig kommun. Äldrevänlig kommun är ett ramverk framtaget av Världshälsoorganisationen, WHO. 

Upplands-Bro har inlett ett arbete för att bli en äldrevänlig kommun. Det innebär att alla delar av samhället ska ta hänsyn till äldres behov. Du om är 60+ bjuds nu in till dialogmöten på temat. Välkommen att delta med dina idéer och förslag!

Äldrevänlig kommun är ett ramverk framtaget av Världshälsoorganisationen, WHO. Kommunen har ett politiskt uppdrag att i år inleda arbetet med att göra Upplands-Bro till en mer äldrevänlig kommun.

Det innebär att alla delar av samhället ska vara anpassade och planeras med hänsyn till äldres behov. Det gäller såväl utemiljöer, offentliga byggnader, kollektivtrafik och bostäder som kultur- och serviceutbud, tillgång till samhällsinformation samt att man som äldre har goda förutsättningar för social delaktighet.

Med start denna vecka bjuds alla 60-plussare i Upplands-Bro in till samtalsmöten. Syftet är att lyssna in vad invånarna tycker är viktigt för att kunna leva ett gott liv i Upplands-Bro, även som äldre.

- Upplands-Bro ska vara ett samhälle som fungerar väl för alla. Det här är ett viktigt steg för kommunen och jag hoppas att många Upplands-Brobor som närmar sig pensionsåldern väljer att delta i de öppna möten som kommunen nu bjuder in till, säger Tina Teljstedt (KD), ordförande i äldreomsorgsnämnden.

För att få kalla sig en äldrevänlig kommun ska man arbeta aktivt med frågan. Målet är att skicka in en ansökan till WHO före årsskiftet, där det framgår hur Upplands-Bro jobbar.

- Ett samhälle som är bra för våra äldre invånare är även bra för andra grupper. Idag väger vi in barns perspektiv i varje förslag till politiken, målet är att vi ska göra på samma sätt med äldres behov framöver, säger Helena Åman, socialchef.Länk till nyheten på kommunens hemsida


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Söndag 4/12
Julmarknad på Ladan Öråker
Adventsfika i hembygdsgården i Kungsängen
Konsert: Julens sånger med Lucia
Konsert: Julens sånger med Lucia
Konsert: Julens sånger med Lucia
Tisdag 6/12
Vinterkonsert med Kulturskolan
Torsdag 8/12
Författarbesök: John Ajvide Lindqvist
Lördag 10/12
Röda korsets secondhand o café
Stationshusets Julmarknad
avståndsannons

Julmarknad Bro Mälarstad 2022

Julerian dec 2022

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen