Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Lördagen den 30 september 2023 - klockan 09:12 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Vinteraktiviteter på hemmaplan


Karin Sidén 2022-12-20

Bild:Karin Sidén / UBROs adventskalender 2016

Vad tror du om att "vinterturista" på hemmaplan? Kanske upptäcker du något nytt om din hemkommun av bara farten!! 

På kommunens hemsida har man samlat en hel massa tips på olika vintriga aktiviteter som finns att göra här i Upplands-Bro. Inomhus, utomhus, med snö, utan snö, ensam eller i sällskap - det finns garanterat något som passar för alla åldrar! 


Visst är det lätt att bli "hemmablind"!! Att liksom inte riktigt se sin närmaste omgivning så som man ser en ny plats man besöker. Denna "hemmablindhet" kan till exempel gälla utbudet på vad som finns att göra på hemmaplan. Man tar sig liksom inte tid att nyfiket leta reda på nya saker att göra eller besöka utan rör sig i sina vanliga, hemtama kvarter där man kan gå på autopilot.

Annat är det om man är nyinflyttad eller tillfälligt besöker en ny plats. Då ser man sig nyfiket omkring, "insuper" allt och lägger märke till mycket! Därför är det ett tips i all välmening att ibland vara "turist" på hemmaplan, eller låtsas vara nyinflyttad, och nyfiket göra något man kanske inte gjort förut eller besöka en plats man inte besökt förut. Med eller utan kamera spelar ingen roll, men kanske är man mer mottaglig för att verkligen se och ta in omgivningen om man också har kameran med sig!?!

Fikastund vid Hällkana, Lejondalssjön.
Bild:Vera Nordlander / UBROs adventskalender 2018
Fikastund vid Hällkana, Lejondalssjön.

Oavsett om du är ung eller gammal kan det vara roligt att hitta på något nytt på sin fritid. Något som förgyller dagen och samtidigt ger både energi och glädje. Ibland på egen hand och ibland i sällskap med någon annan...

Vintertid känns det kanske lite svårare att aktivera sig, och därför finns det nu en särskild samlingssida med förslag på vinteraktiviteter på kommunens hemsida som det bara är att välja och vraka från.

Vinteraktiviteter är så mycket mer än bara pulka, skridskor och skidor, även om det kanske främst är det man tänker på. Men det går att göra lättare för sig än så!

Att packa en rygga full med varm choklad, mackor och något bra att sitta på och sedan ge sig ut i skogen eller ta en tur till någon av kommunens fina lekplatser kan bli ett alldeles lagom vinteräventyr.

Vill man vara mer äventyrlig än så tar man sig ut till något av de vindskydd med grillplatser som finns på flera olika håll i kommunen. Och vill man ha mindre äventyr kanske det räcker med att ta en "asfalts-promenad" och stanna till vid något av de caféer som finns i kommunen för en långfika!

Gräsandskonferens i Råbydammen.
Bild:Karin Sidén / UBROs adventskalender 2016
Gräsandskonferens i Råbydammen.


Tipsa en vän Skriv utKalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen