UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Fredagen den 14 maj 2021 - klockan 09:08 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Damernas Stora Pris gick till Sofie "Fias Hälsorum" Hedberg


Karin Sidén 2020-06-08

Sofie Hedberg är vinnare i kategorin Damernas Stora Pris. Sofie driver Fias Hälsorum i Bro där hon bland annat erbjuder klassisk massage, lymfmassage samt akupressur.
Bild:Karin Sidén
Sofie Hedberg är vinnare i kategorin Damernas Stora Pris. Sofie driver Fias Hälsorum i Bro där hon bland annat erbjuder klassisk massage, lymfmassage samt akupressur.

Stort grattis till Sofie Hedberg som driver Fias Hälsorum i Bro, och som i fredags tilldelades Damernas Stora Pris. Prick på slaget klockan 11.00 publicerades vinnaren på Upplands-Brogalans hemsida, och senare samma eftermiddag uppvaktades hon hemma på förstubron.

-Jag kan knappt tro det! Är det på riktigt? utbrast Sofie spontant när Damernas ordförande Maria Brofalk och undertecknad (i egenskap av styrelsemedlem och delaktig i jurygruppen) i fredags knackade på dörren för att överräcka diplom och minnesskål. -Att vara nominerad tillsammans med Fisk-Lasse och brandmännen har varit en stor ära, och ni anar inte vad många glada tillrop jag fått sedan nomineringen blev känd. Att nu också stå här som vinnare.... det är overkligt! Och SÅ himla roligt! Det här betyder oerhört mycket för mig och orden på diplomet gör mig väldigt stolt.

Priset Damernas Stora Pris delas ut av Damernas Affärsnätverk till en företagare eller ett företag i Upplands-Bro som visar på hög professionalism inom sitt yrke och som ger sina kunder mer än de förväntar sig.

Under glittriga kristallkronor och cirka tillsammans med 285 andra galagäster skulle de 15 nominerade ha suttit som på nålar och inväntat stunden då namnet på årets fem pristagare tillkännagavs. Enligt ursprungsplanen traditionsenligt i slutet av april, och sedan, med corona-framflyttat gala-datum, i september. Nu, när även plan-B skrotades och galan ställdes in, blev det i stället ett tillkännagivande via webben och lugn och stillsam uppvaktning.

Sedan början av mars har de 15 nominerade i fem olika klasser hållit hemlisen att just de är nominerade. Sist ut att få berätta för omvärlden om sina nomineringar var Lars "Fiskbilen" Ribbefjord, Brandkåren Attunda i Bro och Sofie "Fias Hälsorum" Hedberg, som så sent som i måndags, den första juni, fick dela med sig av den glada nyheten.

Undertecknad tillsammans med en mycket stolt och glad pristagare. Den specialdesignade skålen, som den lokala keramikern Susanne Danielsson skapat har en minnesinskription i botten.
Bild:Maria Brofalk
Undertecknad tillsammans med en mycket stolt och glad pristagare. Den specialdesignade skålen, som den lokala keramikern Susanne Danielsson skapat har en minnesinskription i botten.

I fredags var så den långa väntan över och sista priskategorins segrare avslöjad: vinnare av Damernas Stora Pris 2019 heter Sofie Hedberg.

Sofie, eller Fia som hon också kallas, driver Fias Hälsorum i Bro där hon bland annat erbjuder klassisk massage, akupressur samt lymfmassage. 

Det är en glädjestrålande vinnare som på eftermiddagen tar emot den tvåhövdade prisutdelningskommittén, bestående av Maria Brofalk, ordförande i Damernas affärsnätverk, samt undertecknad som är styrelse- och jurymedlem i Damernas, hemma på tomten i Bro. 

Fia berättar livfullt om en mycket speciell fredag:

-Jag hade ett möte som började klockan 11, så jag stod där utanför mötesrummet och trampade, fjärilar i magen och allt, och hade Upplands-Brogalans hemsida framme på telefonen. På slaget 11 gjorde jag en uppdatering och upp kom min bild. MIN bild!

-Alltså det var ju helt galet! Jag blev så paff och väldigt glad. Om man säger som så, det var inte helt lätt att kliva in samlad och redig på mötet... Och sedan, när mötet var slut och jag klev ut därifrån och kopplade upp mig igen ramlade det in massor med gratulationer. Det är knappt jag tror att det är sant! Men här står ni och då måste det ju vara sant!

Vinnarmotiveringen:

Sofie Hedberg tilldelas Damernas Stora Pris 2019 för att hon med sin lyhördhet och sitt mjuka handlag gör så mycket mer än knådar stela ryggar och onda nackar! Sofie möter sina kunder med värme och respekt. Med öppet hjärta och sinne läser hon av både kroppsliga och själsliga skavanker och behov. På Fias Hälsorum är det hela människan som är i fokus vilket uppskattas av den stadigt växande kundkretsen. Sofie har förutom gedigna kunskaper i massage även vidareutbildat sig inom akupressur och lymfmassage, och är ständigt nyfiken på hur hon kan hjälpa sina medmänniskor på bästa sätt.

Bild:Upplands-Brogalan

Damernas Stora Pris har delats ut sedan 2012. Priset delas ut för föregående års prestationer, vilket innebär att det nu är Damernas Pris 2019 som delats ut. Vinnare genom åren är:

2018 Faruk Yildiz, Grillbaren i Bro
2017 Larmassistans Bro
2016 Maria Brofalk, Floristhörnan
2015 Mary Juusela
2014 Nina Strange, HusmanHagberg
2013 Ulla-Britt och Dinos Mazarakis, Bageri Mazarin
2012 Christina Lagerfeldt Lundkvist, Bro Glasbruk

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Söndag 23/5
Kulturbojens café
Söndag 6/6
Kulturbojens café och loppis
Söndag 20/6
Kulturbojens café
Söndag 11/7
Kulturbojens café
Söndag 1/8
Kulturbojens café
avståndsannons

Röda Korset Medmänniska

Sjöräddningen

UBROs egen

Barncancerfonden pluggannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Facebook

RSS-flöde

UNGDOMSNYTT artikelannons
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen