UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Söndagen den 28 november 2021 - klockan 00:30 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Julerian avslutas med eldshow


Karin Sidén 2019-11-27

Bild:Illumina

Torsdagen den 5 december är det dags för Julerian, julmarknaden i Bro Centrum. Förra årets stora nyhet, att arrangera Julerian en vardagskväll, var en braksuccé, så självklart håller man  fast vid den detaljen!

-Det var så många positiva kommentarer och glada tillrop efter förra årets Julerian, både från besökare och marknadsknallar. Hela upplevelsen blev mysigare och mer stämningsfull tack vare inramningen med julbelysning, marschaller och eldar. Avslutningen, eldshowen, blev pricken över i som verkligen gjorde kvällen minnesvärd. Att vi dessutom fick en alldeles egen julmarknadsdag där vi slapp konkurrera med andra närliggande marknader var en bonus! säger Cia Ekberg som är projektansvarig julgeneral. 

Bro Centrums julmarknad, Julerian, går av stapeln torsdagen den 5 december, och börjar lagom när mörkret sänker sig över Bro med omnejd. Klockan 15.00 startar julmarknaden och självaste tomten kommer på besök! Gratis ponnyridning för de yngsta besökarna blir det också och precis som förra året kommer Julerian att avslutas med en eldshow.

-Julerian får en härlig och mysig julstämning tack vare julbelysning, marschaller och eldar som lyser upp marknadsområdet. Vi är extra glada över att förra årets succé, uppskattade Illumina kommer tillbaka till Bro och Julerian och hjälper oss att avsluta julmarknaden med en eldshow. De har lovat att den ska bli om möjligt ännu maffigare och häftigare än förra året, en riktig wow-upplevelse! säger Cia Ekberg som är en av dem som jobbat med Julerian-planeringen.

Som vanligt blir det en hel del marknadsstånd med varierad försäljning. Bland annat kommer det att finnas lokalproducerade godsaker, hantverk och annat smått och gott. 

-Vi har fått fantastisk och positiv respons från marknadsknallarna om att vi arrangerade Julerian på en egen marknadsdag, en vardag, förra året. Redan då såg vi näst intill en fördubbling i antalet marknadsstånd mot tidigare år, och det positiva utfallet har gjort att vi kunnat växa ytterligare till i år vilket så klart är väldigt roligt för Bro centrum. Förutom trettiotalet marknadsstånd blir det ponnyridning för våra yngsta besökare, stämningsfull musik och självklart kommer alla butiker, restauranger och caféet i centrum att vara öppna. Och har man riktig tur kan man få träffa tomten!

Det är Upplands-BroHus och Centrumföreningen i Bro som arrangerar Julerian, och traditionsenligt kommer Upplands-BroHus att bjuda på varm choklad och varm glögg till alla som är sugna.

Illumina bjöd på en förtrollande vacker föreställning på Julerian 2018. Spännande att se om de kan överträffa den med årets show!
Bild:Karin Sidén
Illumina bjöd på en förtrollande vacker föreställning på Julerian 2018. Spännande att se om de kan överträffa den med årets show!


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Lördag 4/12
Julmarknad i Bro Församlingshem
Julmarknad på hembygdsgården Klint i Bro
Julmarknad på Ladan Öråker
Musik i adventstid - välgörehetskonsert i Håtuna kyrka
Torsdag 9/12
Julerian i Bro C
Söndag 12/12
Julmarknad på Stationshuset i Bro
Lördag 18/12
Julmarknad på Ladan Öråker
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

UBROs egen

Barncancerfonden pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Larmassistans artikelannons
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen