UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Söndagen den 2 oktober 2022 - klockan 02:47 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Concept 2808 är Årets Nyetablering


Karin Sidén 2021-05-21

Nina Rönnberg och Ulf Månssons företag Concept 2808 är Årets Nyetablering i Upplands-Bro. Vid överrasknings-prisutdelningen var det bara Nina som fanns på plats på Villa Skoga, Ulf hade uppdrag på annat håll.
Bild:Karin Sidén
Nina Rönnberg och Ulf Månssons företag Concept 2808 är Årets Nyetablering i Upplands-Bro. Vid överrasknings-prisutdelningen var det bara Nina som fanns på plats på Villa Skoga, Ulf hade uppdrag på annat håll.

Solen sken i kapp med Nina Rönnberg idag när företaget Concept 2808 belönades med utmärkelsen Årets Nyetablering. Nina och hennes kompanjon Ulf Månsson driver Concept 2808 i Villa Skoga, och har på kort tid lyckats skapa en unik mötesplats. Priset delas årligen ut av Företagarna Upplands-Bro som på så vis vill uppmärksamma en av alla de spännande och driftiga nyetableringar som startats under det gångna året.

Prisutdelningsdelegationen bestod av Företagarnas vice ordförande Camilla Bring som tillsammans med Birgitta Dickson som representerade prisvärden Kintore Kompetens kom på överraskningsvisit. 

-För oss i Företagarna har valet av Concept 2808 varit självklart. I nedgångna, rivningshotade Villa Skoga har entreprenören Nina Rönnberg, skapat en magisk mötesplats mitt i Kungsängens centrum. Nina har absolut inte varit ensam i processen, priset är till lika stor del Ulf Månssons pris, men det är tack vare hennes vision om den perfekta mötesplatsen och hennes entreprenörskap vi står här. Nina och Ulf kompletterar varandra på ett perfekt vis, Nina som den eminenta frontfigur hon är medan Ulf i bakgrunden sköter mycket av det praktiska, säger Camilla Bring.

-Jag är så oerhört överraskad och stolt över den här utmärkelsen! Det har varit en tuff resa som jag absolut inte hade klarat utan Uffe som inte bara är en klippa och affärskollega utan även en mycket god vän. Eller för den delen alla härliga företag som nu fyller Villa Skoga med liv och rörelse. Utan Ulf och hans kunnande, tålamod och sinne för tekniska detaljer hade vi nog inte rott det här i hamn. Vi har kompletterat och stöttat varandra i den här processen och våra olika styrkor har drivit oss framåt även när det varit bakslag på bakslag. Det är synd att Ulf inte är här idag men jag vet att han kommer att bli lika glad och stolt som jag över den här utmärkelsen! säger en rörd Nina Rönnberg. Hon fortsätter:

-Att öppna upp mitt under pågående pandemi har varit en utmaning, tveklöst. Men jag tror också den stärkt mig - oss - och att vi kommer att bära med oss viktiga erfarenheter från den här tiden. 


Vänner, kollegor och affärspartners: Nina Rönnberg och Ulf Månsson. <br />Bilden är från november 2019 när kompanjonerna äntligen fick nyckeln till Villa Skoga i handen.
Bild:Privat
Vänner, kollegor och affärspartners: Nina Rönnberg och Ulf Månsson.
Bilden är från november 2019 när kompanjonerna äntligen fick nyckeln till Villa Skoga i handen.


Att starta företag kan gå till på oerhöst många sätt. Det kan gå snabbt, det kan drömmas i många år, det kan gå plättlätt - och det kan vara som en berg-och-dalbana! Hisnande utförsbackar, tvära kurvor och tunga, tunga uppförsbackar. Från idé, till embryo och vidare till nystartad verksamhet kan kort sagt ta allt från några smdiga veckor till flera års helhjärtade insats. 

För att uppmärksamma och hylla nyföretagarandan och entreprenörer som vågar ta steget till att starta eget har Företagarna i Upplands-Bro instiftat priset Årets Nyföretagare. Priset är även tänkt att lyfta fram de företagare som flyttat hit en verksamhet och som därigenom "omstartat" på ny plats eftersom även det kräver entreprenöriellt mod. Birgitta Dickson förklarar:

-Årets pristagare, Nina Rönnberg och Ulf Månsson med företaget Concept 2808, är långt ifrån nya företagare. Både Nina och Ulf har varit entreprenörer i många, många år och har erfarenheter från flera branscher, men företaget Concept 2808 såg dagens ljus 2020 när Villa Skoga vaknade upp ur sin Törnrosasömn.

Nina och Ulf förvärvade Villa Skoga redan 2017 med ambitionen att skapa den perfekta mötesplatsen för företagare och för privatpersoner. En lång rad utmaningar längs vägen gjorde att startsträckan blev flera år lång, men när väl paret fick nyckeln i handen på hösten 2019 gick den omfattande renoveringen förhållandevis snabbt och i början av juni 2020 kunde Concept 2808 ta sina första stapplande steg mot målbilden där Villa Skoga är ett levande och inspirerande hus där det alltid är något på gång.

Fototajm! Birgitta Dickson, för dagen representerandes både Företagarna Upplands-Bro och det egna familjeföretaget Kintore Kompetens som är sponsor till Upplands-Brogalan samt Camilla Bring, vice ordförande i Företagarna flankerar Nina Rönnberg medan Katarina Barter, näringslivschef i kommunen agerar fotograf.
Bild:Karin Sidén
Fototajm! Birgitta Dickson, för dagen representerandes både Företagarna Upplands-Bro och det egna familjeföretaget Kintore Kompetens som är sponsor till Upplands-Brogalan samt Camilla Bring, vice ordförande i Företagarna flankerar Nina Rönnberg medan Katarina Barter, näringslivschef i kommunen agerar fotograf.

Under sommaren, hösten, och vintern har sedan bit efter bit fallit på plats och numera sjuder Villa Skoga av liv, just som kompanjonerna drömde om. Och mer kommer det garanterat att bli när väl coronapandemin är under kontroll och de restriktioner vi levt under det senaste året släpper. Räkna med att det kommer att anordnas en spännande mix av evenemang för allmänheten. I visionen om en mötesplats för alla ryms alltifrån glöggmingel, föreläsningar och författarbesök till musikframträdanden, modevisningar med mera. Hittills har det varit sparsamt med evenemangen men var så säkra! De är redan minutiöst planerade!

Det är just för "mjukvaran" i Villa Skoga, Concept 2808, som Nina och Ulf prisas för.


Vinnare av Årets Nyetablering genom åren (observera att priset delas ut året efter):

2019  Guldjobbet

2018  Popup Padel / Magnus Bubini med partners
2017  Mekonomen i Bro / Thomas Karlsson
2016  Bro Park
2015  CAP Breweries / Mattias Hammenlind
2014  Destinys Care / Azar Tavallali
2013  Börjes i Tingsryd
2012  KilenKrysset


Vinnare av utmärkelsen &Aring;rets Nyetablering är Nina Rönnberg. Birgitta Dickson och Camilla Bring agerade prisutdelardelegation.
Bild:Karin Sidén
Vinnare av utmärkelsen Årets Nyetablering är Nina Rönnberg. Birgitta Dickson och Camilla Bring agerade prisutdelardelegation.


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Söndag 2/10
Kulturbojens café vid Sandhagen
Lördag 8/10
Röda korsets secondhand o café
Framtidsdag i Bro
Söndag 9/10
HÖSTMARKNAD på Säbyholm
Onsdag 12/10
TACO-onsdag i Brogårdsstaden
Lördag 15/10
Loppis / Bakluckeloppis i Bro
Röda korsets secondhand o café
Torsdag 20/10
AW-torsdag i Kulturhuset
Lördag 22/10
Röda korsets secondhand o café
avståndsannons

U-B kommun Ny hemsida sep 22

Röda Korset Ukraina mars 2022

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

UNHCR sidebanner människor på flykt dubbling mars 22

UBROs egen

Barncancerfonden pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen