UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Tisdagen den 11 maj 2021 - klockan 04:15 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Det lokala näringslivet ger högt NKI-betyg för kommunens service


Karin Sidén 2021-04-22


Upplands-Bro klättrar i den årliga NKI-rankingen som utförs av SKR (Sveriges Kommuner och Regioner). Resultatet för 2020 presenterades i dag, den 22/4, och där återfinns vår kommun på en fin nionde plats och därmed har vi för första gången kommit in på topp-tio-listan av 181 deltagande kommuner.

NKI-rankingen (Nöjd-kund-index) gäller kommunernas service till lokala företag och visar med andra ord vad lokala företag tycker om sin hemkommuns myndighetsutövning. 

-Det är oerhört glädjande att företagen känner att de får god service i vår kommun. De lokala företagen är mycket viktiga för oss, inte minst för att de skapar jobb här i Upplands-Bro, säger Fredrik Kjos (M), kommunstyrelsens ordförande.

Varje år undersöker SKR hur Sveriges företagare tycker att kommunerna sköter sin myndighetsutövning gentemot näringslivet. Idag, den 22 april, presenterades resultatet från 2020 års undersökning och där ger företagarna i Upplands-Bro höga betyg till kommunens service.

Betyget, eller poängen, som delas ut i NKI-rankingen är som högst 100. Kommunen som landar på översta plats är Boden med 86 NKI. Därefter kommer Torsby, även de på 86 samt Höganäs på 85. Upplands-Bro landar på en fin nionde plats med 83 vilket är en höjning med 7 NKI (och ett avancemang med drygt 40 placeringar från 2019).

Upplands-Bro har därmed tagit sig in på den hedrande topp-tio-listan över de 181 kommuner i landet som deltar i undersökningen, vilket är ett kvitto på väl utfört förbättringsarbete.

Det som bedöms i Nöjd-kund-undersökningen är hur företagarna upplever myndigheternas tillgänglighet, information, bemötande, kompetens, rättssäkerhet samt effektivitet.

-För oss är det viktigt med god dialog, nära samverkan och att vi utvecklar vår service. Det senaste året har vi satsat på kompetensutveckling genom bland annat utbildningskonceptet Förenkla helt enkelt, som handlar om myndighetsutövning, tillgänglighet och bemötande. Bättre bemötande och utveckling av verksamhet är frågor som vi arbetar med kontinuerligt och jag är stolt över den utveckling vi ser, säger Ida Texell, kommundirektör.


Länk till SKR's hemsida.

Tycker du om siffror och tabeller? Via länken kan du se SKR's sammanställning av NKI-rankingen.


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Söndag 23/5
Kulturbojens café
Söndag 6/6
Kulturbojens café och loppis
Söndag 20/6
Kulturbojens café
Söndag 11/7
Kulturbojens café
Söndag 1/8
Kulturbojens café
avståndsannons

Röda Korset Medmänniska

Sjöräddningen

UBROs egen

Barncancerfonden pluggannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Facebook

RSS-flöde

UNGDOMSNYTT artikelannons
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen