UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Lördagen den 19 juni 2021 - klockan 19:49 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Henrik Wahlström är Årets Företagare i Upplands-Bro


Karin Sidén 2021-04-30

Låt mig presentera ÅRETS FÖRETAGARE i Upplands-Bro 2020: Henrik Wahlström, Brandfast AB.
Bild:Karin Sidén
Låt mig presentera ÅRETS FÖRETAGARE i Upplands-Bro 2020: Henrik Wahlström, Brandfast AB.

Idag på förmiddagen utsågs Årets Företagare i Upplands-Bro. Vinnare är Henrik Wahlström som driver företaget Brandfast AB. Företagarnas ordförande Birgitta Dickson och kommunstyrelsens ordförande Fredrik Kjos agerade prisutdelare vid den välplanderade och väldigt väl coronaanpassade högtidsstunden där blommor, diplom och Företagarnas statyett överräcktes till den omtumlade och mycket glada vinnaren.

Den fullständigt överraskade vinnaren kan tilläggas. Ett normalt år hade utnämnandet föregåtts av att tre nominerade och därmed potentiella vinnare uppmärksammats, men eftersom det gångna året varit allt annat än normalt så ser även prisutdelningensförfarandet annorlunda ut.

Det traditionsenliga utnämnandet av de tre finalisterna och den lika traditionsenliga galafesten har på grund av den pågående pandemini fått ta paus och har istället ersatts av prisutdelningar med överraskningsmoment. Årets Företagare är det första av totalt fem priser som delas ut de närmaste veckorna av Företagarna Upplands-Bro, Damernas Affärsnätverk samt Upplands-Bro kommun.

Vid dagens prisutdelning hade den intet ont anande vinnaren bjudits in på vårfika utomhus och satt i godan ro och njöt av god valborgstårta när en liten delegation av glada prisutdelare kom tågande och det var först när Birgitta Dickson läste upp vinnarmotiveringen som Henrik insåg att det var han som var huvudperson.

Vårfika ute tillsammans med liten skara kollegor och \
Bild:Karin Sidén
Vårfika ute tillsammans med liten skara kollegor och "husgrannar" övergick i festligt firande när en likaledes liten delegation glada prisutdelare kom på besök. Fullständigt överraskad vinnare och överrumplad vinnare av titeln Årets Företagare i Upplands-Bro: Henrik Wahlström, Brandfast AB. 

Vinnarmotiveringen lyder:

Henrik räddar liv och lem, han skyddar hus och hem
I virustider han sig svingar upp på lönsamhetens vingar.
Nya kurser, smarta koncept, alla kunder ger sin accept!

-Jag är oerhört stolt över att utses till Årets Företagare. Ett pris jag delar med mina fantastiska medarbetare! Det är en stor ära och jag är alldels tagen! Och fullständigt överraskad, säger en överrumplad vinnare.

Trots avsaknaden av röd matta, kristallkronor och annat som hör en gala till så är det verkligen en högtidsstund där i vårsolen och det märks tydligt att Henrik njuter till fullo medan Birgitta lite kort vad förklarar det innebär att få den hedersamma utnämningen:

-Ett vanligt år hade du och jag blivit inbjudna till landshövdingen på lunch tillsammans med övriga vinnare i Stockholms kommuner. Hur det blir i år vet jag inte ännu, men det jag vet är att du nu är Upplands-Bros kandidat i länsfinalen, och vinner du där så är du vidare till riksfinalen som avgörs i höst.Fredrik Kjos (M), kommunstyrelsens ordförande och Birgitta Dickson, ordförande i Företagarna Upplands-Bro, uppvaktar Årets Företagare Henrik Wahlström.
Bild:Karin Sidén
Fredrik Kjos (M), kommunstyrelsens ordförande och Birgitta Dickson, ordförande i Företagarna Upplands-Bro, uppvaktar Årets Företagare Henrik Wahlström.

Lite kort om Årets Företag(are): Brandfast AB och Henrik Wahlström:

Henrik startade Brandfast AB hemma i köket i Bro för ungefär sex år sedan och sedan dess har företaget vuxit och utvecklats på ett imponerande vis. Heta arbeten, HLR och brandskyddsutbildningar av olika slag är viktiga delar i företagsidén men det finns även en webbshop där man bland annat säljer hjärtstartare och en lång rad olika typer av brandskydd. Numera erbjuder företaget även digitala utbildningar, ett utvecklingssprång som påtvingades och påskyndades av coronapandemins utbrott för ett år sedan.

Henrik Wahlström gratuleras av Fredrik Kjos, KSO. Numera är armbågstouchen en invand hälsningsform - vem hade kunnat tro det för drygt ett år sedan när vi kramades och skakde hand i liknande situationer!?
Bild:Karin Sidén
Henrik Wahlström gratuleras av Fredrik Kjos, KSO. Numera är armbågstouchen en invand hälsningsform - vem hade kunnat tro det för drygt ett år sedan när vi kramades och skakde hand i liknande situationer!?

Vinnare av Årets Företagare 2010-2020:

2020: Dani Falksund Abdallahad och Maykel Tyrisevä Abdallahad, Petjos

2019: Azar Tavallali, Destinys Care AB

2018: Anna och Fredrik Thorburn, Frewito AB

2017: Kåre och Jonas Magnusson, Magnusson Petfood AB

2016: Erik och Håkan Dahlström, Sanifix AB

2015: Rade Paunovic, Microprecision AB.

2014: Pehr Åsgård och Reine Höglund, Totalprojekt i Mälardalen AB

2013: Christer Theander, STS AB

2012: Pierre Boutros, Bubble-Gum AB

2011: Michael Wiberg, KungSängen AB

2010: Björn Örås, Bro Hof Slott AB

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Söndag 20/6
Kulturbojens café
Söndag 11/7
Kulturbojens café
Söndag 1/8
Kulturbojens café
avståndsannons

Seniorkampen 2021

Sjöräddningen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

UBROs egen

Barncancerfonden pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

UNGDOMSNYTT artikelannons
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen