UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Måndagen den 27 mars 2023 - klockan 22:51 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Nu öppnar Sussi och Celinn butik i Kungsängens centrum


Karin Sidén 2022-11-03

Celinn och Sussi Sjölander utanför sin butik Mor & Dotter som invigs fredagen den 4 och lördagen den 5 november. Butiken, som tidigare låg på Skolvägen, har fått större yta och mer centralt läge tack vare flytten till Kungsängens centrum.
Bild:Karin Sidén
Celinn och Sussi Sjölander utanför sin butik Mor & Dotter som invigs fredagen den 4 och lördagen den 5 november. Butiken, som tidigare låg på Skolvägen, har fått större yta och mer centralt läge tack vare flytten till Kungsängens centrum.

Större butikslokal och mer centralt läge har lockat duon bakom butiken Mor & Dotter, Sussi och Celinn, till att flytta sin verksamhet till Kungsängens centrum. Nu på fredag och lördag, den 4 och 5 november, blir det invigningsfest i dagarna två.

- Som vi har längtat och sett fram emot den här dagen! Det känns oerhört stort att få vara med om, och vi är inte så lite stolta över den resa vi gjort! Vi öppnade vår lilla butik på Skolvägen i januari 2021, på ungefär 20 kvadratmeter. Ett ordinärt vardagsrum i storlek skulle man kunna säga! Och nu det här, säger Sussi med ett brett leende och sveper med blicken över den invigningsklara och nyrenoverade butiken på dryga 100 kvadratmeter.

- Vi nyper oss i armen - det känns som en dröm! När vi har tänkt och planerat och målat upp en bild om hur vi skulle vilja att butiken ser ut när allt är klart för öppning så är det här så nära man kan komma! Vi är supernöjda! Allt hårt slit har varit värt det, säger Celinn med ett lika brett leende.

I morgon, fredagen den 4 november, öppnar klädbutiken Mor & Dotter i Kungsängens centrum. Invigningsfest i dagarna två utlovas av Sussi och Celinn Sjölander som driver företaget tillsammans.

- Oj, vilka veckor vi haft! Tur att vi har så arbetsvilliga familjemedlemmar och vänner - annars hade vi aldrig hunnit klart! skrattar Sussi när hon och Celinn tar emot undertecknad för en rundtur i butiken två dagar innan invigningsfesten börjar.

De visar stolt runt i butikslokalen som tack vare många hjälpsamma händer nu är en fräsch och inbjudande klädbutik.

- Vi har målat om, satt upp och fixat all belysning och skruvat upp all butiksinredning. Vi har flyttat allt från den gamla butiken på Skolvägen och städat ur där samtidigt som vi packat upp galna mängder nyheter ur fyrtiotalet kartonger med kläder och accessoarer. Det är varor vi fått skickat till oss de senaste veckorna och som vi valt att "samla på hög" inför nyöppningen, säger Celinn och Sussi fortsätter:

Celinn och Sussi.
Bild:Karin Sidén
Celinn och Sussi.

- Att vi har så mycket nytt nu inför fredagens och lördagens invigning känns jätteroligt. Det blir verkligen en nystart, och då inte bara i ny lokal, större lokal. Nya varor och påfyllning får vi ju sedan varje vecka, så det kommer alltid att finnas nyheter i butiken, men inte i närheten av så många som nu!

- Det har varit många timmars slit, men tack vare fin hjälp och att vi kunnat sprida ut arbetet över några veckors tid har vi inte kört helt slut på oss. Nu när vi står här och gottar oss i allt det fina så laddas batterierna med ny energi! berättar Sussi.

På frågan hur det känns så här dagarna innan öppning svarar Celinn:

- Pirrigt och spännande, och också lite småläskigt, men mest av allt bara roligt! 

Den nya butiken, som ligger mitt i Kungsängens centrum, är sisådär fem gånger större än vad de hade ursprungligen på Skolvägen.

Nu har de, förutom större lokal och ett centralt läge, även fått skyltfönster, något duon är lite extra glada över. 

- Det ska verkligen bli roligt att ha inte bara ett, utan två, rejäla skyltfönster tycker vi, för det var något vi saknade på Skolvägen. Vi har ju - trots avsaknaden av ett fysikt skyltfönster och därmed en lite undanskymd butikslokal - en växande och entusiastisk kundkrets, och det är tack vare den vi nu vågar ta det här steget, förklarar Sussi och utvecklar resonemanget:

- Vi får en helt annan möjlighet att synas, men också en mer naturlig kundkontakt. Redan nu, innan vi ens öppnat, känns det som att vi hunnit se, vinka till - och prata med - jättemånga förbipasserande som alla är genuint nyfikna på vad vi gör. Till butiken på Skolvägen var det sällan någon förbipasserande som slank in av en slump, dit kom man för att man visste att vi fanns och för att man hade planerat att komma. Vi trivdes jättebra på Skolvägen och är tacksamma för den tid vi var där, men det är ett spännande utvecklingssteg för vårt företag vi tar nu som vi känner oss supertaggade inför! förklarar Sussi.

I den lokal som under ett antal år var gymmet Kenzai huserar numera Sussi och Celinns butik Mor & Dotter. <br /><br />
Bild:Mor & Dotter
I den lokal som under ett antal år var gymmet Kenzai huserar numera Sussi och Celinns butik Mor & Dotter. Nu när butiksytan har vuxit så kan Sussi och Celinn erbjuda ett större sortiment vilket de gläds åt:

- Vi har ju sedan vi öppnade på Skolvägen i januari förra året hela tiden ökat utbudet av kläder och har under den här tiden lärt oss mycket. Vi har hittat "våra" märken och leverantörer som vi har ett fint samarbete med och har inför flytten dessutom utökat med ytterligare ett klädmärke. Här kan vi erbjuda fler väskor och mer accessoarer, och även mer skor, berättar Celinn. 


Under invigningsdagarna är butiken öppen:

Fredag 4 november klockan 10 - 18
Lördag 5 november klockan 10 - 15


Länk till Mor & Dotter på Facebook


Läs om hur företagsresan "Mor & Dotter" började.

Tipsa en vän Skriv utKalender

Lördag 1/4
Röda korsets secondhand o café
Påskmarknad i Ladan Öråker
Söndag 2/4
Guidning vid Skysta sågkvarn
Onsdag 12/4
Föredrag: Ortnamn i trakterna runt Bro
Tisdag 18/4
Upplands-Brodialogen
Torsdag 20/4
Upplands-Brodialogen
Lördag 22/4
Naturskyddsföreningen: Fågelmorgon vid Tibbleviken
LOPPIS i Bro Centrum
Tisdag 9/5
Upplands-Brodialogen
avståndsannons

Upplands-Bro kommun Upplands-Brodialogen 20 mars 23

Earth Hour 2023

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen