Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Torsdagen den 22 februari 2024 - klockan 21:38 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Explosionen i Finnsta misstänks vara kopplad till våldsvåg 


Karin Sidén 2023-01-29

Bild:Läsarbild

Den explosion som natten mot söndagen på ett mycket brutalt sätt väckte många Bro-bor och som hördes hela vägen till Kungsängen tros vara kopplad till den våldsvåg som sedan juldagen sköljer över Stockholm med omnejd.

Klockan 02.16 den 29 januari inträffade en kraftig explosion i anslutning till en trappuppgång / entré till ett flerbostadshus i Finnsta, Bro. Ingen person ska ha kommit till fysisk skada vid explosionen, däremot en del materiella skador.

Polisen har inlett en förundersökning gällande allmänfarlig ödeläggelse och under natten har det Nationella bombskyddet varit på plats för att samla teknisk bevisning. Polisen har också genomfört ett stort antal vittnesförhör, inventerat filmmaterial med mera.

Det är ännu oklart exakt vad som exploderat, men det ska inte röra sig om en handgranat utan något annar explosivt ämne.


Enligt bland annat SVTs nyheter ska flera personer med kopplingar till ett kriminellt nätverk vara skrivna på den adress vars trappuppgång och entré sprängdes.

Knappt två timmar efter sprängningen i Bro, klockan 03.58, inträffade ytterligare en sprängning i en trappuppgång till ett flerfamiljshus, den gången i Upplands Väsby. Också den adressen ska ha kopplingar till kriminell verksamhet. I det fallet uppger polisen att man gripit en man i 25-årsåldern. Enligt Tove Hägg, presstalesperson vid Polisen, är mannen anhållen skäligen misstänkt för brottet.

Nattens sprängningar är den tolfte respektive trettonde sprängningen i Stockholmsregionen på kort tid.Uppdatering på Polisens hemsida klockan 13.45:


"Vid lunchtid var teknikerna klara med sin undersökning och avspärrningen är borttagen. Polisen kommer ha en ökad närvaro i området för att kunna ta emot tips eller svara på frågor. I det trygghetsskapande arbetet samverkar polisen med kommunen och civilsamhället."Läs mer här.

Tipsa en vn Skriv utKalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen