UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Onsdagen den 26 januari 2022 - klockan 18:00 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Fas-4-vaccineringen inledd från och med idag


Karin Sidén 2021-05-05

Från och med idag, den 5 maj, inleder Region Stockholm Fas 4 i vaccinationsprogrammet mot Covid-19. Fas 4 inkluderar alla från 18-59 år, sammanlagt 1,4 miljoner personer, så för att dämpa anstormningen har man valt att åldersindela ytterligare. I första steget är det personer som är födda 1966 eller tidigare som får boka in sig.

-Det är såklart väldigt glädjande att vi kan sätta igång den fjärde och sista fasen i vaccinationen mot covid-19. Allmänhetens vaccination rymmer många personer och därför har vi valt en turordning efter ålder även i den här fasen. Vi inleder med personer födda 1966 eller tidigare, alltså invånare som är mellan 55 och 59 år. Vi planerar att öppna även för kommande grupper i olika begränsade intervall, och vi kommer att kommunicera detta tydligt varje gång vi öppnar en ny åldersgrupp, säger Magnus Thyberg, vaccinsamordnare i Region Stockholm.

Trycket på bokningssytemet blev stort idag på förmiddagen när man öppnade upp för 55+arna. Så pass att systemet överhettades under första timmen. Men man behöver inte oroa sig om man inte hann boka en tid idag - nya tider släpps hela tiden. 

Ha tålamod och pröva igen imorgon. Tar tiderna slut även då - pröva igen i övermorgon. Nya tider släpps löpande. Observera att det bara går att boka om man har rätt ålder inne, så alla som är under 55 år får gott vänta på sin tur. Hur bokar man då in sig för vaccinering?

Enklast gör man det via appen Alltid öppet. Det finns 14 olika vaccinationsmottagningar att välja på och de som ligger närmast oss Upplands-Bro-bor är Kistamässan samt Bredbyskolan i Rinkeby.

Som komplement till appen finns även möjlighet till telefonbokning, där 10 olika språk finns att välja på. Förutom svenska finns telefonbokning på finska, engelska, arabiska, persiska, polska, ryska, spanska, tigrinja, samt somaliska. Samma regler gäller oavsett hur man bokar sin vaccinering - du ska vara född före 1966. På 1177.se finns vidare instruktioner och relevanta telefonnummer till tidsbokningen.

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

UBROs egen

Barncancerfonden pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Larmassistans artikelannons
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen