UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Fredagen den 14 maj 2021 - klockan 09:35 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2020-11-06

Höstmörkret medför ökad risk för bostadsinbrott och ökad risk för viltolyckor. I veckans polisrapport finns båda typerna av anmälningar representerade även om antalet viltolyckor snarare är lägre än förväntat. 

Klockan 03.45 natten mot den 3 november utlöstes inbrottlarmet hos en bilfirma på Energivägen i Brunna industriområde. När polisen kom till platsen visade det sig att gärningsmän använt en stulen Opel Astra som murbräcka för att ta sig in på företagsområdet. (Astran stals tidigare i Sollentuna.) Väl inne bytte man Astran mot en röd Audi S5 med registreringsnummer UEW---. Från vad som framkommit av övervakningsfilmen stals även diverse verktyg. Audin är fortfarande efterlyst.

Vid 18.30-tiden den 3 november pågick utbildning av militärpoliser i Brunna industriområdet och man hade upprättat en hastighetskontroll på Mätarvägen. Plötsligt kom en personbil körande i hög fart rakt genom kontrollområdet, utan att stanna eller försöka undvika att köra på den militärpolis som befann sig på vägbanan. Militärpolisen hann kasta sig i säkerhet och undkom med en hårsmån. En anmälan om försök till grov misshandel upprättades.

Strax efter 07 på morgonen den 4 november inträffade en viltolycka på länsväg 912, Håbo Häradsväg, nära gränsen mot Håbo. Personbil vs rådjur. Rådjuret sprang till skogs efter sammanstötningen varför viltvårdare tillkallades.

Vid 08-tiden på morgonen den 4 november pågick hissreparationer i en fastighet på bergvägen i Kungsängen. Hissreparatören gjorde då ett intressant fynd gömt i hissen: ett antal små påsar med vitt pulver i. Polis larmades till platsen och beslagtog fyndet. 

Den 4 november upptäcktes ett inbrott i en lägenhet på Bergvägen i Kungsängen. Gärningsmannen/männen hade brutit upp ytterdörren. Oklart vad som stulits.

Vid 18.15-tiden den 4 november larmas polisen till Cyklamenvägen i Bro där ett bostadslarm utlösts av inbrottstjuvar. Polisen är snabbt på plats och det är oklart om gärningsmannen/männen hunnit få med sig något och i så fall vad.

Någon gång mellan klockan 16.35 och 16.55 den 5 november inträffade en stöld ur bil på Femstenavägen i Brunna Park, Kungsängen (Stora Coop-parkeringen). Sannolikt har störningssändare använts för att blockera låssignalen från målsägandes bilnyckel. Ett tillvägagångssätt som är förhållandevis vanligt - så lås bilen medan du står kvar bredvid så att du hör att den låser sig!

Vid 18-tiden den 5 november var det bråk mellan några individer ombord på en buss. Polis tillkallades. Vid Lejondalsvägen klev individerna av, strax innan polisen var på plats, men efter lite spaning i området stötte man på tre personer som tros vara de man fått samtal om. Tipsa en vän     Skriv utKalender

Söndag 23/5
Kulturbojens café
Söndag 6/6
Kulturbojens café och loppis
Söndag 20/6
Kulturbojens café
Söndag 11/7
Kulturbojens café
Söndag 1/8
Kulturbojens café
avståndsannons

Röda Korset Medmänniska

Sjöräddningen

UBROs egen

Barncancerfonden pluggannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Facebook

RSS-flöde

UNGDOMSNYTT artikelannons
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen