UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Fredagen den 14 maj 2021 - klockan 10:03 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2020-11-20

Tre viltolyckor, två inbrottsförsök och en mässingsstöld är smakprov ur veckans polisrapport. Nu i november är det statistiskt sett ökade risker både för viltolyckor och för bostadsinbrott, så var uppmärksamma! 

Någon gång mellan 01.30 och 03.00 den 14 november utsattes ett företag på Effektvägen i Brunna industriområde för en omfattande stöld. Flera gärningspersoner ska ha varit på plats. De har klippt upp stängslet som omgärdade företagsfastigheten och därefter kört in med en lastbil på området i vilken de lastade in en stor mängd mässing.

Klockan 20.24 den 16 november inträffade en viltolycka på Tranbyggevägen i Håbo-Tibble, i höjd med Lövsta park. Bil vs rådjur. Bilen fick skador men rådjuret tog sig skadad från platsen. Viltvårdare tillkallades.

Klockan 20.34 den 16 november inträffade en viltolycka ungefär vid Kvarnnibblekorsningen i Håbo-Tibble. Bil vs rådjur. Rådjuret tog sig skadad från platsen. Viltvårdare tillkallades.

Strax efter midnatt den 17 november inkom en anmälan om ofredande från en målsägande som befann sig på lokal i Bro centrum. Något lite ovanligt i ärendet dock är att den person som anmäldes för att ha gjort ofredandet inte befann sig på samma plats utan hade skickat ett meddelande på mobilen till målsägande.

Klockan 10.42 den 17 november inträffade en arbetsplatsolycka på ett företag i Brunna industriområde. En av de anställda hamnade ivägen för en truck. Den skadade fick foten överkösrd och fördes till sjukhus med fot- och höftskada, men var vaken och talbar hela tiden. 

Vid 19.30-tiden den 17 november spårade en hemmafest på Råbystigen ur så pass att polis tillkallades. En av de närvarande personerna hade då slagit sönder delar av inredningen och uppträtt hotfullt. När polisen kom till adressen fattades misstankar om att åtminstone en av festdeltagarna var narkotikapåverkad. Anmälningar om narkotikabrott, skadegörelse samt hotfullt uppträdande upprättades.

Vid 11.40 den 18 november väcktes en målsägande boende på Fasanstigen i Bro av ljud vid ytterdörren. Målsägande gick dit och kikade ut genom dörrens kikhål. Där utanför stod fyra unga, mörkklädda ynglingar i uppskattningsvis 20-årsåldern och försökte bryta upp dörren. Målsägande hojtade till varpå de fyra springande lämnade platsen.

Strax efter klockan 16 den 19 november inträffade en viltolycka på länsväg 269, i riktning mot Håbo-Tibble och Sigtuna. Bil vs dovhjort. Bilen fick en del skador och djuret avled. Viltvårdare tog hand om det döda djuret.

Klockan 00.40 den 20 november ser en målsägande boende på Prästhagsvägen hur en bil stannar till på vägen en bit från målsägandes hus. En person kliver ur och går in på målsägandes tomt där han sedan börjar känna på dörrar och kika in. Personen går sedan vidare till ytterligare två andra hus och upprepar samma procedur innan han lämnar platsen.

Under natten mot den 20 november befann sig en polispatrull i Finnstaområdet där de under ett rutinuppdrag cirkulerade med en nakotikahund. Hunden gjorde ett betydande narkotikafynd som beslagtogs, ett knappt halvkilo cannabis nedgrävt intill en huskropp. En anmälan om narkotikabrott upprättades.Tipsa en vän     Skriv utKalender

Söndag 23/5
Kulturbojens café
Söndag 6/6
Kulturbojens café och loppis
Söndag 20/6
Kulturbojens café
Söndag 11/7
Kulturbojens café
Söndag 1/8
Kulturbojens café
avståndsannons

Röda Korset Medmänniska

Sjöräddningen

UBROs egen

Barncancerfonden pluggannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Facebook

RSS-flöde

UNGDOMSNYTT artikelannons
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen