UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Fredagen den 14 maj 2021 - klockan 09:34 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Storbrand i Kungsängen


Karin Sidén 2020-11-10

Släckningsarbetet är långdraget. Larmet gick strax innan klockan tre, natten mot tisdagen, och fortfarande klockan 08.30 när bilderna togs fortgår släckningsarbetet. Eller snarare \
Bild:Läsarbild
Släckningsarbetet är långdraget. Larmet gick strax innan klockan tre, natten mot tisdagen, och fortfarande klockan 08.30 när bilderna togs fortgår släckningsarbetet. Eller snarare "brand-under-kontrollarbetet" då taket på den del av byggnaden som brunnit kommer att få brinna av. Brandmännens fokus är att elden inte ska spida sig till övriga delen av byggnaden.

Strax innan 03, natten mot tisdag, larmades Räddningstjänsten och polis till en industrifastighet på Symmetrivägen i Brunna industriområde, i Kungsängen där en brand upptäckts. Branden var så pass utvecklad att lågor slog ut genom taket när brandmännen anlände. 

-Det kommer att bli en totalskada på den här fastigheten, cirka 2 000 kvadrat med olika företag, sa Jarmo Carlsten, inre ledningsbefäl på räddningstjänsten, till SVT strax efter klockan 04.

Ett trettiotal brandmän var på plats för att försöka släcka branden, och de fick inrikta sitt arbete på att branden inte skulle sprida sig till intilliggande byggnader. Vid den tidpunkten uppskattades släckningsarbetet ta 3-4 timmar. I skrivande stund är klockan 07.30 och branden är ännu ej släckt. Det brinner fortfarande i takkonstruktionen.

Enligt vad UBRO erfar är taket byggt på så vis att det inte går att komma åt att släcka branden, utan den får helt enkelt "brinna av" under kontrollerade former. 


Rökutvecklingen har varit och är fortsatt stark, då det är cellplast i taket som brinner, men vindriktningen har gjort att den mesta röken drivit mot Livgardets stora ytor och inte mot villaområdet i norra Brunna som ligger bara några hundra meter därifrån, öster om Granhammarsvägen.

Inga personskador har rapporterats. Däremot skriver sr.se att tre företag drabbats av branden och antingen fått sina lokaler brand-, rök- eller vattenskadade.

Polisen uppger på sin hemsida att en förundersökning om mordbrand är inledd. Det gör man alltid när stora värden gått upp i rök för att kunna genomföra en fullständig orsaksutredning, och betyder inte per automatik att man tror att branden är anlagd.


Bild:Läsarbild


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Söndag 23/5
Kulturbojens café
Söndag 6/6
Kulturbojens café och loppis
Söndag 20/6
Kulturbojens café
Söndag 11/7
Kulturbojens café
Söndag 1/8
Kulturbojens café
avståndsannons

Röda Korset Medmänniska

Sjöräddningen

UBROs egen

Barncancerfonden pluggannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Facebook

RSS-flöde

UNGDOMSNYTT artikelannons
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen