Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Fredagen den 1 december 2023 - klockan 05:20 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Partiledar-kommentarer så här dagarna efter valet


Karin Sidén 2022-09-12

<span class=\
Preliminärt resultat i Upplands-Bro: (S) 28,3%   (M) 26.2%   (Sd) 17,8%   (V) 7,8%   (Kd) 5,9%   (L) 5,4   (C) 5%  (Mp) 2,6%   (Övriga) 1% 

Garanterat trötta! Vissa glada, andra eftertänksamma och möjligen också besvikna - men alla garanterat tacksamma för engagemanget i valrörelsen och för de röster man fått!

 

Här kommer val-kommentarer från våra partiledare i de lokala partierna:

Fredrik Kjos, (M):

- Jag är glad att vi i Alliansen fått Upplands-Broarnas förtroende att fortsätta leda och utveckla kommunen i rätt riktning. Såklart är jag också glad över att vi moderater får ytterligare ett mandat i kommunfullmäktige av väljarna. Trots att (M) på riksplanet har backat även i detta val går vi framåt lokalt för andra valet i rad. Tack!


Sara Ridderstedt, (Mp):

- Miljöpartiet vill tacka alla som röstat på oss och insett vikten av ett parti som driver de gröna frågorna i vårt kommunfullmäktige.


Erik Karlsson, (V):

- Vänsterpartiet gjorde bra ifrån sig i Upplands-Bro kommun och är för första gången på tvåtusentalet kommunens fjärde största parti. Vi lovar våra väljare, både gamla och nya, att vi även under denna mandatperiod kommer att röra om i den allt mer mörkblå grytan. Tack till er alla som röstade rött!


Camilla Janson, (S):

Jag är ödmjuk och tackar alla som genom sin röst gett oss sitt förtroende. Vi har gjort ett bra val i kommunen, på riks- och i regionvalet, och vi har sett en lokal tillströmning av nya medlemmar, det är positivt. Vi har fått ökat stöd och är fortsatt kommunens största parti. Nu har vi att invänta onsdagens röster och vi är öppna för samarbete med alla partier, förutom (Sd), för en stabil majoritet i Upplands-Bro kommun, det behövs i en orolig tid och framtid. Det återstå att se om M L Kd och C är fortsatt villiga att styra även den hör mandatperioden i minoritet med Sd som möjliggörare och samtalsparten för att få igenom politik, eller om de vill lyssna in väljarna och faktiskt menar vad Moderaterna säger i media, att de ”stängt dörren till Sd och V när det kommer till att samarbeta”.


Jan Stefanson, (Kd):

- KD har ett bra valresultat i kommunvalet. Ändå finns en besvikelse att vårt tredje mandat ser ut att landa hos SD. De sista rösterna kan teoretiskt avgöra till vår fördel. Det får vi se på onsdag. Det ändrar egentligen ingenting i balansen mellan blocken. Alliansen får nog åter regera i minoritet eftersom vi är större än de rödgröna.
- Jag tackar väljarna och ser fram emot att få fortsätta det vi har påbörjat.

Kommentarerna publiceras löpande så artikeln kommer att uppdateras.

Tipsa en vän Skriv utKalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen