Tjoho! Nu öppnar aktivitetsparken


Karin Sidén 2019-08-23

Bild:Karin Sidén

Som det har längtats och "trånats"...

Lystna blickar in genom staketet. Busig smyganvändning trots avspärrningar.

Men nu äntligen är Aktivitetsparken i Bro klar för att öppnas och användas på riktigt! 

Den officiella invigningen av Aktivitetsparken sker i samband med Fest i Byn den 7 september, men redan nu, från och med idag den 23e augusti, finns möjlighet att använda nästan hela parken - utom de områden som fortfarande är avspärrade.

Idag, fredagen den 23 augusti, smygöppnas stora delar av Aktivitetsparken i Bro som ligger på Råbyplan, nära Råbyskolan och cirka 100 meter från Brohuset och Bro centrum. I aktivitetsparken kan man bland annat ägna sig åt parkour, klättring, skateboard, fotboll och basket. Där finns ett stort utegym, en DJ-hörna och ett dansgolv med scen.

En stor del av parken är färdigställd, och där lättar man nu på avspärrningarna och öppnar upp för alla nyfikna och aktivitetssugna. På vissa ytor kvarstår dock skyddsstaketen - där kommer kompletterande arbeten genomföras de kommande veckorna, och därför är det viktigt att de avspärrningarna respekteras. 

Det planeras för en officiell invigning av parken som kommer att ske i samband med Fest i Byn den 7 september. Invigningsfestligheterna bjuder bland annat på musik och artistframträdanden från den nya scenen.


Bild:Karin Sidén

Bild:Karin Sidén

Bild:Karin Sidén


Illustration av Norconsult AB
Illustration av Norconsult AB