En person skjuten till döds i Kungsängen


Karin Sidén 2020-11-22

Bild:Karin Sidén

Strax efter klockan 23 i går kväll (den 21 november) larmades polis och ambulans till Tibble i Kungsängen efter att flera personer ringt in till larmcentralen om skottavlossning. Vid grönytan mellan Hallon- och Hjortronvägen påträffades en skottskadad man. Trots livräddande åtgärder på platsen kunde mannens liv inte räddas.

Den avlidne mannen är hemmahörande i Bro och uppges på polisens hemsida vara i 25-årsåldern. Mannens anhöriga är underrättade.

En förundersökning om mord är inledd och en teknisk undersökning av brottsplatsen är genomförd. I nuläget är ingen person frihetsberövad. Under söndagen kommer det finnas uniformerade poliser på platsen för att svara på frågor från allmänheten och ta emot eventuella iakttagelser.

Det dröjde bara några minuter innan den första polispatrullen var på plats efter larmsamtalen om skottlossning i Tibble. Vid grönytan mellan Hallon- och Hjortronvägen påträffade patrullen en svårt skadad man och HLR inleddes i väntan på ambulansen. Ambulanspersonalen tog sedan över de livräddande åtgärderna men den skottskadade mannen avled på platsen.

Carina Skagerlind, Polisens presstalesperson, säger till tidningen Aftonbladet:

-Mannen fanns kvar på platsen efter sjukvårdspersonalens arbete. Det var väldigt mycket känslor bland människorna där och poliserna fick jobba för att hålla folk borta. Men det ska snabbt ha lugnat ner sig.

Ett stort antal poliser samt polishelikopter arbetade länge på och runt brottsplatsen för att försöka säkra spår efter gärningsmännen samt samla in bevis.

Så här skriver polisen i Järfälla och Upplands-Bro på sin FaceBooksida om dödsskjutningen:

"Vid 23.10-tiden igår skickades polispatruller till grönytan mellan Hallonvägen och Hjortronvägen i Kungsängen. Detta med anledning av uppgifter om skottlossning och en skadad person.
Första patrull på plats finner en skottskadad man i 25-årsåldern som är hemmahörande i Bro.
Livräddande åtgärder i form av HLR påbörjas omgående. Detta överlämnas sedan till ambulanspersonal när de anländer. Den skottskadade mannen avlider dock på platsen av sina skador.

En större grupp personer med kopplingar till den avlidne mannen samlas vid avspärrningarna, som flertalet av dem inte respekterar.

Det blir rörigt på platsen, men patruller på plats lyckas få ut personerna från det avspärrade området.

Avspärrningarna är upprättade för att polis och ambulanspersonal skall kunna jobba med livräddande åtgärder ostört, samt skydda eventuella spår som tekniker i ett senare skede kan säkra.

Vittnesuppgifter talar om att två misstänkta gärningspersoner har färdats på moped/skotermc.
Utredningsarbetet löper på enligt rutiner för denna typ av grova brott med en mängd utredningsåtgärder, bl.a. genom dörrknackning i området för att söka vittnen.

Vi kommer också att ha uniformerad personal i området, dessa assisterar utredningsledningen med utredningsåtgärder, söker vittnen samt finns tillgängliga för de frågor som kan dyka upp från allmänheten.

Om du har gjort några iakttagelser under gårdagskvällen ber vi dig ringa 11414 och berätta om detta."


Läs mer på:

polisen.se

svt.se

aftonbladet.se