Upplands-Bro kommun bjuder in till guidade vandringar


Meddelande från Upplands-Bro kommun 2020-12-21

Häng med på vandring den 4 och / eller den 5 januari! Då bjuder nämligen kommunen på en guidad vandringstur på en delsträcka av Upplands-Broleden. Guide vid bägge tillfällena är kommunekolog Maria Elfström.

Vandringarna har begränsat deltagarantal för att kunna ske på ett så coronasäkert sätt som möjligt, så föranmälan krävs.

Upplands-Broleden är totalt 29 km lång och bjuder både på naturupplevelser och kulturhistoriska miljöer. 


Den 4 januari går vandringen genom hagar, längs vackra grusvägar med sjöutsikt och genom skog. Den totala sträckan är ca nio kilometer och fikapaus med egen, medhavd matsäck sker vid fågeltornet i Tibbleviken. Vandringen beräknas ta tre timmar. Samlingsplats är Kungsängens pendeltågsstation.

Anmäl dig via länk på kommunens hemsida.


Den 5 januari går vandringen genom naturreservatet Stäketskogen, där man bland annat passerar vägmuséet Dalkarlsbacken och går en bit på den gamla banvallen längs Ryssgraven. Den här vandringssträckan är kortare, cirka 4 kilometer och beräknas ta cirka en och en halv timme. Fikapaus med egen, medhavd fika tas vid en vacker utsiktsplats. Samlingsplats är Kungsängens pendeltågsstation.

Anmäl dig via länk på kommunens hemsida.


Om du av någon anledning får förhinder vänligen kontakta vandringsguiden, Maria Elfström 08-58169065.