Julerian avslutas med eldshow


Karin Sidén 2022-12-06


Torsdagen den 8 december är det dags för Julerian, julmarknaden i Bro Centrum. Det utlovas en stämningsfull eftermiddag och kväll, med tomtebesök och karusell, som avrundas klockan 19 med en magisk ljus- och eldshow.

Julerian öppnar klockan 15, lagom när mörkret sänker sig över Bro med omnejd och precis som tidigare år dukas det fram både aktiviteter och marknad i hela centrum. Bland annat bjuder man de yngsta marknadsbesökarna på gratis ponnyridning och pepparkakspyssel, en jojo-show, och mycket mer. 

Bland tjugotalet marknadsknallar finns flera välbekanta, återkommande försäljare, men även sådana som är här för första gången. Det utlovas lokalproducerade godsaker, hantverk och annat smått och gott: keramik, italienska korvar, lokalproducerat mjöl, marmelader, sylter, senap, kola, honung, fårskinn, juldekorationer och mycket mer!

Och blir man sugen på något att äta och dricka under tiden man är på marknaden finns flera alternativ. Brända mandlar, karamelliserade äpplen och sockervadd för den sötsugna, men också annat, mindre sockersött.

Det är Upplands-BroHus och Centrumföreningen i Bro som arrangerar Julerian. Sedan 2018 har man valt att arrangera Julerian en vardagskväll, vilket varit uppskattat av både besökare och marknadsknallar. Dels bidrar skymning och mörker till stämningen eftersom inramningen med julbelysning, marschaller och eldar kommer till sin rätt, och dels slipper man konkurrera med andra julmarknader om uppmärksamheten.