PÅ GÅNG i helgen


Karin Sidén 2022-12-08


Tredje adventshelgen är här och som sig bör arrangeras flera juliga evenemang för stora och små. Bland annat blir det Luciatåg i Bro kyrka på lördagen och Luciakonsert i Kungsängens kyrka på söndagen.

Helgen "tjuvstartar" redan på torsdagen med Julerian i Bro centrum, en julmarknad med både marknadsknallar och aktiviteter och som avslutas med eldshow.

LÖRDAG 10 december:

11 - 15    Stationshusets Julmarknad  *  vid gamla stationshuset i Bro, Stationsvägen 41 i Gamla Bro
Utomhusmarknad. Marknadsstånd fyllda med lokalt hantverk och mathantverk. Julgransförsäljning. Ponnyridning. Tomten kommer på besök strax efter 11. Inomhus finns Stationshusets Café och butik med kläder, presenter och blommor. Se länk.


12 - 17    Julmarknad i Bro Mälarstad
  *  i den nybyggda "stadsdelen", vid Jensens förskola, Landbovägen (läs artikel om marknaden)
Utomhusmarknad. Här kan du handla unika och lokalproducerade julklappar, njuta av säsongens fröjd och ha roligt med juliga aktiviteter. Se länk.


16.00      Luciatåg i Bro kyrka  *  Luciafirande i Bro kyrka  
Bro Församling bjuder in till luciafirande. Sångfåglarna, Diskanten och Bro ungdomskör sjunger traditionella och nya Lucia-och julsånger, både a capella och med ackompanjemang av flöjt, bas, piano m.m. Se länk.SÖNDAG 11 december:

16.00      Luciakonsert i Kungsängens kyrka  *  i Kungsängens kyrka
Under ledning av Eva Mering och Jesper Tylöskog: Astronauterna, Decibelkören, Änglakören samt Västra Ryds Voices. Se länk.