Misstänkt farligt föremål hittat i flerfamiljshus i Tibble - en person gripen


Karin Sidén 2023-01-30

Bild:David Spak

På måndagen gjorde polisen ett tillslag mot en adress i Tibble. I lägenheten hittade man vad som betecknas som ett "misstänkt föremål". I samband med tillslaget greps en man i 30-årsåldern.

- Det pågår ett utredningsarbete. Vi har gripit en man och har utrymt två våningsplan på grund av ett misstänkt farligt föremål, säger polisens presstalesperson Daniel Wikdahl till Aftonbladet.

På Polisens hemsida går att läsa att man vid niotiden i morse lät utrymma två våningsplan i ett flerfamiljs i Kungsängen med anledning av att man arbetar med ett misstänkt farligt föremål på platsen.

Vidare skriver de: "För att arbetet på platsen ska kunna bedrivas säkert har platsen spärrats av, NBS (nationella bombskyddet) har aktiverats och som en försiktighetsåtgärd är både räddningstjänst och ambulans på plats."

Enligt obekräftade uppgifter misstänks mannen för bombtillverkning.


Bild:David Spak

Uppdatering på Polisens hemsida klockan 14:24:

"Det finns inte längre något farligt föremål kvar på platsen och de boende som blev evakuerade har kunnat återvända till sina bostäder. 

Med anledning av teknisk undersökning och andra utredningsåtgärder återstår en mindre avspärrning som inte påverkar tredje man.

Personen som greps är en man i 30-årsåldern och han misstänks för brott mot LBE (lagen om brandfarliga och explosiva varor). Polisen kommer inte att uttala sig närmare om föremålets beskaffenhet."