UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Onsdagen den 12 maj 2021 - klockan 06:25 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

De fick Sparbanken Enköpings stipendier


Karin Sidén 2020-12-21

&Aring;rets Utvecklingsstipendiat: Michaela Jansson, luftpistol, <br />&Aring;rets Ungdomsledare: Per Rosin, Tibble-Kungsängens Bordtennisklubb,<br />&Aring;rets Förening karateföreningen: Tatakai Kyokushin Bro, Nina Engqvist och My Pasanen
Bild:Sparbanken Enköping
Årets Utvecklingsstipendiat: Michaela Jansson, luftpistol,
Årets Ungdomsledare: Per Rosin, Tibble-Kungsängens Bordtennisklubb,
Årets Förening karateföreningen: Tatakai Kyokushin Bro, Nina Engqvist och My Pasanen


Sparbanken Enköping delar varje år ut stipendier i "sina" kommuner, Upplands-Bro, Håbo och Enköping. Genom stipendierna stöttar och uppmuntrar man ungdomar, ledare samt föreningar till fortsatt utveckling och satsning inom idrott, föreningsliv och/eller kultur.

Årets utdelning, som var den 19:e i ordningen, blev en coronaanpassad tillställning, utan publik. Här i Upplands-Bro delades fyra stipendier ut av Helena Stråhle, ställföreträdande kontorschef.

För 19:e året i rad har Sparbankens stipendier delats ut till ungdomsledare, ungdomsföreningar och utvecklingsstipendiater i bankens tre hemkommuner Upplands-Bro, Håbo och Enköping. Traditionen har annars varit att här i Upplands-Bro till exempel dela ut stipendierna i samband med Kungsfesten, på Fest i Byn eller i samband med årets sista kommunfullmäktige, men i år har det inte varit möjligt. Detta annorlunda år, pandemiåret 2020, har utdelningarna skett under coronaanpassade former på respektive kontor, utan publik. 

Sedan starten 2001 har Sparbanken delat ut närmare fyra miljoner kronor i stipendier i de tre kommunerna. Stipenderna är ett sätt för banken att "återinvestera" sin vinst i den lokala ungdomsverksamheten.

Årets stipendiater är: ungdomsledaren Per Rosin, TKBTK, karateföreningen Tatakai Kyokushin Bro samt luftpistolskytten Mikaela Jansson. Dessutom får TKBTK årets ledarutvecklingsstipendium eftersom föreningens ungdomsledare Per Rosin belönades med stipendiet för årets ungdomsledare.

Motiveringarna lyder:

Sparbanken i Enköpings Ungdomsledarstipendium för 2020 går till Per Rosin som tilldelas 30 000 kr.

Till en kompetent och skicklig ungdomsledare för hans insatser i Tibble-Kungsängen Bordtennisklubb. En ledare som med hela sitt hjärta på ett föredömligt sätt tar sig an alla deltagare oavsett nivå och är en god förebild för dessa. Per Rosin lägger ner hela sin själ i föreningens verksamhet både i smått och stort. Med ett unikt engagemang som står i en klass för sig lyckas han få sin tid att räcka till betydligt mer än vad som är normalt att förväntas av en ungdomsledare
.


Sparbanken i Enköpings Föreningstipendium för 2020 går till Tatakai Kyokushin Bro med 30 000 kr. 

En nybildad Karateförening som kommit för att stanna. En förening som på ett inkluderande sätt gör allt för att få barn- och ungdomar in i träningslokalerna i stället för att driva runt på gator och torg. Med en fantastisk energi och en trevlig och lärorik träning lyfter de barn- och ungdomar, stärker deras självkänsla och ger dem med en meningsfull sysselsättning. Unga får ta plats och utvecklas som föreningsledare. En förening som tar ett stort samhällsansvar utöver det vanliga och hittar vägar för att alla ska kunna delta oavsett socioekonomisk bakgrund.


Sparbanken i Enköpings Utvecklingsstipendium för 2020 går till Michaela Jansson med 30 000 kronor.

Med sina 19 år har hon redan hunnit etablera sig mycket högt upp i tävlingar både i Sverige och internationellt. Michaela är en framgångsrik luftpistolskytt i Håtuna Pistol & Sportskytteklubb. Hon är den 3:e generationen i familjen av pistolskyttar. Vi önskar dig lycka till i din fortsatta pistolskyttekarriär och hoppas att få se dig bland annat vid kommande OS.


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Söndag 23/5
Kulturbojens café
Söndag 6/6
Kulturbojens café och loppis
Söndag 20/6
Kulturbojens café
Söndag 11/7
Kulturbojens café
Söndag 1/8
Kulturbojens café
avståndsannons

Röda Korset Medmänniska

Sjöräddningen

UBROs egen

Barncancerfonden pluggannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Facebook

RSS-flöde

UNGDOMSNYTT artikelannons
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen