UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Fredagen den 14 maj 2021 - klockan 09:15 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
   

Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

Rösta på din favorit i årets digitala vårsalong
Nyhet från Upplands-Bro kommun


Nyhet från Upplands-Bro kommun 2021-02-08

Tina Närefors, sekreterare i föreningen Konstformer som håller i vårsalongen och Mattias Peterson (C), kultur- och fritidsnämndens ordförande.
Bild:Upplands-Bro kommun
Tina Närefors, sekreterare i föreningen Konstformer som håller i vårsalongen och Mattias Peterson (C), kultur- och fritidsnämndens ordförande.

Årets vårsalong, med 31 verk av lokala konstnärer och konsthantverkare, har öppnat. I år visas utställningen digitalt, på grund av pandemin. Precis som vanligt uppmanas besökarna rösta på sina favoritalster – ett konstverk och ett konsthantverk.

Det är flera lokala konstnärer som vill delta i vårsalongen. Nu har en jury valt ut 31 verk som visas från 6 februari fram till 7 april i en digital utställning. En av jurymedlemmarna är kultur- och fritidsnämndens ordförande Mattias Peterson (C).

-Vårsalongen är en fantastisk möjlighet för alla lokala konstnärer och konsthantverkare i kommunen. Det finns en enorm kreativitet som nu får en arena för att blomma ut för fullt! Nu under pandemin är konst och kultur viktigare än någonsin, säger Mattias Peterson.

Hög kvalitet

Det är föreningen Konstformer som varje år arrangerar vårsalongen. Föreningens sekreterare Tina Närefors tycker att de alster som har lämnats in överlag håller väldigt hög kvalitet.

-Det är främst måleri: olja, akvarell och akryl. Men också hantverk i form av träsnideri, keramik och textil. Vi tar emot från både nybörjade och etablerade konstnärer, säger hon.

Fram till den 17 mars kan alla som vill rösta på sina favoritverk. Man röstar på ett konstverk och ett kontshantverk. Priset är en vinnarutställning i december 2021.

-Vi hoppas att pandemin har lättat då så att det kan bli en vanlig utställning i konsthallen i Kungsängen, säger Tina Närefors.Så här röstar du på dina favoriter:

På kommunens kulturwebb kan du ta del av den digitala utställningen. Den finns tillgänglig att se digitalt fram till 7 april.

Den visas också på föreningen Konstformers facebooksida.

Här kan du rösta på dina favoriter, ett konsthantverk och en målning. Varje person kan rösta en gång, du identifierar dig med bank-ID.

Sista dagen att rösta är 17 mars.


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Söndag 23/5
Kulturbojens café
Söndag 6/6
Kulturbojens café och loppis
Söndag 20/6
Kulturbojens café
Söndag 11/7
Kulturbojens café
Söndag 1/8
Kulturbojens café
avståndsannons

Röda Korset Medmänniska

Sjöräddningen

UBROs egen

Barncancerfonden pluggannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Facebook

RSS-flöde

UNGDOMSNYTT artikelannons
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen