UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Fredagen den 14 maj 2021 - klockan 08:48 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
   

Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

Var med och nominera!


Karin Sidén 2021-02-24

Här är förra årets vinnare i de fem kategorierna: Petjos, Guldjobbet, Magnusson PetFood, Sofie Hedberg samt Rasmus Vanagand.
Bild:Upplands-Brogalan
Här är förra årets vinnare i de fem kategorierna: Petjos, Guldjobbet, Magnusson PetFood, Sofie Hedberg samt Rasmus Vanagand.

Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge heter det ju, och aldrig har väl det talesättet passat bättre än nu. För som vi väntar och längtar! Efter normalitet. Efter en vardag som består av logistikpussel med skjutsning till träningar och matcher. Efter fikastunden på jobbet. Att få träffa nära och kära. Allt det där som vi tagit för givet.

Men också efter det där lilla extra, guldkanten. Vi längtar efter fest, glitter och glam. Efter tjo och tjim. Att få kramas, dansa, vara sociala. 

Vi går nu in i år två med restriktioner, uppmaningar och begränsningar. Ingen kunde anat då, i februari-mars 2020, vad som komma skulle. Nu vet vi bättre. Vi bär med oss ett års erfarenheter och lärdomar och likväl är det omöjligt att annat än gissa sig till hur 2021 kommer att bli.

Med den vetskapen i beaktan har därför 2021 års Upplands-Brogala skjutits upp till våren 2022. Vad som däremot inte skjuts upp är utdelningen av utmärkelser till fem företagare/företag i Upplands-Bro. Pristagarna får utmärkelsen för det arbete de utfört under 2021, och är det någon gång man verkligen kan behöva uppmuntran och glada tillrop så är det nu i dessa utmanande tider. 

Det är fem priser som ska delas ut, bland annat till Årets Företagare och Årets Inspiratör och nu har du chansen att nominera din favoritkandidat, eller flera, till något av de fina priserna. Senast den sista februari ska man skicka in sina nomineringar.

Upplands-Brogalan arrangeras av de lokala företagarföreningarna Damernas Affärsnätverk och Företagarna, Upplands-Bro kommun samt eventfixarna Nina Rönnberg och Catharina Löfqvist. Traditionen såg dagens ljus 2013 och är vid det här laget en väletablerad och uppskattad tradition. Den åttonde upplagan av galan har på grund av den pågående pandemin behövt flyttas och planeras nu att genomföras den 22 april 2022.

Vad som däremot inte tagit coronapaus är uppmärksammandet av några av kommunens duktiga företagare. Vanligtvis delas priserna ut under galakvällen, men när nu nästan inget är som vanligt så kan ju även prisutdelningen stöpas om. I dessa tider behöver vi allt det som kan ge energi och glädje. För det är ju faktiskt så att själva upplevelsen att utses till pristagare i någon av de fem kategorierna är så mycket större än en galakväll. Det är mer än en klapp på axeln, mer än beröm och ger en häftig energiinjektion till dem som får uppleva det. Och gissa om det kan behövas nu! 

Nomineringen är öppen för allmänheten och pågår för fullt. Har du ännu inte varit inne på Upplands-Brogalans hemsida och nominerat den eller de som du tycker är värdiga vinnare så finns fortfarande möjlighet. Månaden ut kan du lämna in förslag som sedan tittas på av respektive jurygrupp
. Självklart får du nominera flera kandidater i varje kategori om du så önskar. Tänk bara på att den nominerade ska vara verksam i Upplands-Bro!

Möjligheten att nominera dina favoriter varar till och med den 28 februari. Det är inte de kandidater med flest nomineringar som vinner utan en urvalsprocess där man tar hänsyn till ett flertal parametrar. Värt att nämnas är även att priserna så att säga är lite av en backspegel, man uppmärksammas för det man har gjort under året som gick. Har ett företag startat sent 2020 finns inte så mycket verksamhet och utveckling att titta på och då kanske nomineringen får vänta till året därpå. Via länken kan du se vilka som nominerades och vann 2020.

I vanliga fall utser respektive jurygrupp tre nominerade i varje kategori, vilka allihop belönas med en biljett till galan där sedan vinnaren utses. Eftersom det inte blir någon gala i år (där alltså pristagarna för 2020 skulle ha utsetts) kommer jurygrupperna utse vinnarna direkt. Dessa kommer att presenteras i lokalpress, i sociala media samt på Upplands-Brogalans hemsida.

De fem priskategorierna:

Företagarnas priser är Årets Företagare och Årets Nyetablering. Årets Företagare är ett pris föreningen delar ut tillsammans med Upplands-Bro kommun. 

Årets företagare
 är ett rikstäckande pris som Företagarna delat ut i många år. Där är även Företagarna Sverige med och gör en slutbedömning där de tittar på företagets siffror för ett antal år bakåt i tiden, så även om man är ett "poppis" företag här i kommunen kan man vara diskade på grund av att ekonomin inte varit på topp. Vinnaren i Upplands-Bro får förutom ära och uppmärksamhet på hemmaplan dessutom möjlighet att mäta sig mot företag i andra Stockholms-kommuner.

Vinnarföretaget har även chans att gå vidare till den rikstäckande finalen som Stockholms läns Årets Företagare. 2020 utsågs Petjos i Kungsängen till Årets Företag i Upplands-Bro.

Priset Årets Nyetablering instiftades av Företagarna Upplands-Bro i samband med den första Upplands-Brogalan för att lyfta fram och uppmärksamma även nyetablerade företagare, som nyss startat upp sin verksamhet eller som hållit på ett tag men nyss flyttat till Upplands-Bro. 

2020 utsågs Guldjobbet till Årets Nyetablering.

Damernas Affärsnätverk delar ut Damernas Stora Pris samt Årets Inspiratör. Damernas Stora pris tilldelas en företagare eller ett företag som visar på hög professionalism i sitt yrke och som alltid ger kunden mer än den förväntar sig.

Årets Inspiratör tilldelas en person eller en företagare som gör Upplands-Bro till en attraktiv kommun att leva och bo i.

2020 vann Sofie Hedberg med företaget Fias Hälsorum i Bro Damernas Stora Pris medan Rasmus Vanagand knep titeln Årets Inspiratör.

Upplands-Bro kommun instiftade priset Årets Hållbara företag år 2018. Priset delas ut till ett företag som arbetar för en hållbar tillväxt och som bidrar till att göra Upplands-Bro till en bättre kommun att bo och verka i.

2020 var det Magnussons PetFood som stod som vinnare.

Via länken når du Upplands-Brogalans hemsida där du kan nominera dina kandidater till priserna som tillkännages senare i vår. Där kan du även läsa lite fler detaljer kring de olika priserna och titta på bilder från tidigare galor.
 

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Söndag 23/5
Kulturbojens café
Söndag 6/6
Kulturbojens café och loppis
Söndag 20/6
Kulturbojens café
Söndag 11/7
Kulturbojens café
Söndag 1/8
Kulturbojens café
avståndsannons

Röda Korset Medmänniska

Sjöräddningen

UBROs egen

Barncancerfonden pluggannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Facebook

RSS-flöde

UNGDOMSNYTT artikelannons
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen