UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Måndagen den 25 oktober 2021 - klockan 18:21 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

Hundratals unga har erbjudits sommarjobb – och fler ska det bli
Nyhet från Upplands-Bro kommun


Nyhet från Upplands-Bro kommun 2021-05-21

330 ungdomar i 15-17-årsåldern har erbjudits ett feriearbete via kommunen inför sommaren 2021. Nu står det klart att ytterligare 20-30 platser kommer att skapas och erbjudas unga som sökt men ännu inte fått något sommarjobb i år.


Kommunen jobbar hårt för att kunna erbjuda så många unga Upplands-Broare som möjligt en meningsfull sommar med möjligheten att skaffa värdefull arbetslivserfarenhet och en egen lön genom tre veckors feriearbete under sommarlovet.

För ett par veckor sedan skickades erbjudanden ut till 330 ungdomar och snart är det dags att skriva kontrakt.

Eftersom det är många som är intresserade har inte alla som sökt kunnat få ett erbjudande i år. Men nu står det klart att kommunen fått pengar från Arbetsförmedlingen som innebär att ytterligare 20-30 sommarjobb kan skapas.

Det blir alltså ännu en omgång sommarjobb som kommer att erbjudas några av dem som redan har sökt, men som inte har fått något jobberbjudande.

-Det är glädjande, vi vill att så många som möjligt ska få chansen till ett sommarjobb. Det känns särskilt viktigt nu efter ett år med restriktioner och distansundervisning för unga, säger Carl-Fredrik Wincent, verksamhetschef Vuxenutbildningen och ansvarig för kommunens sommarjobb.

Samverkan viktigt

Upplands-Bro kommun erbjuder feriejobb i större omfattning än flera jämförbara kommuner i Stockholmsregionen. Flera av jobben har kommit till i nära samverkan med det lokala näringslivet. Många företag är med och tar ansvar för att hjälpa kommunens ungdomar i deras första kontakt med arbetslivet och en möjlighet att tjäna egna pengar.

Tillsammans med Bro utveckling skapar kommunen i år ett koncept kring områdesutveckling i Bro. Under parollen Ung Kraft Bro kommer 60 av årets sommarjobbare att arbeta med att rusta upp utemiljön i Bro, utbilda sig kring hållbarhet och samhällsutveckling samt arbeta nära kommuninvånarna.

-Feriejobbsuppdraget är det viktigaste och finaste jag och mina medarbetare har fått att förvalta. För att lyckas krävs ett brett arbete med hela kommunens organisation och våra samarbetspartners inom näringslivet och inom Bro utveckling. Tillsammans klarar vi uppgiften och jag är oerhört stolt att vi gemensamt kan erbjuda en sommar fylld av glädje och aktivitet för våra unga, säger Carl-Fredrik Wincent.
Tipsa en vän     Skriv utKalender

Lördag 30/10
LOPPIS vid Stationshuset
Välgörenhetsdag på Bro IP
Lördag 27/11
LOPPIS vid Stationshuset
Lördag 4/12
Julmarknad
Julmarknad på hembygdsgården Klint i Bro
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

UBROs egen

Barncancerfonden pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Larmassistans artikelannons
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen