UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Tisdagen den 28 september 2021 - klockan 15:09 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

Nu kan du som är född 1986 eller tidigare boka tid för vaccination mot Covid-19


Karin Sidén 2021-06-14

Idag, den 14 juni, öppnades det femte intervallet i fas 4 av vaccineringen mot Covid-19. Det innebär att alla födda 1986 eller tidigare kan boka in sig för den första vaccinationssprutan.

Lättast bokar man sin vaccinationstid via appen Alltid Öppet, men det går även att boka via en telefonsluss. Se 1177.se för aktuella telefonnummer. Sedan i lördags, den 12 juni, har Upplands-Bro berikats med en vaccinationsbuss som finns på plats fyra dagar i veckan: onsdagar och torsdagar i Kungsängen samt fredagar och lördagar i Bro, så nu finns flera möjligheter att få sina sprutor på hemmaplan.

För drygt en månad sedan, den 5 maj, inledde Region Stockholm Fas 4 i vaccinationsprogrammet mot Covid-19. Fas 4 inkluderar alla från 18-59 år, sammanlagt 1,4 miljoner personer. För att dämpa anstormningen och för att om möjligt skapa lite ordning i bokningssystemet har man valt att åldersindela fas 4 i ett flertal åldersgrupper för att på så sätt tillgängliggöra bokningssystemet i intervaller.

I första steget av Fas 4, som alltså öppnades den 5 maj, var det personer som är födda 1966 eller tidigare som fick boka in sig och från och med den 12 maj öppnade andra intervallet i vaccinationsbokningen: för dem som är födda 1971 eller tidigare. Det tredje intervallet, för dem födda 1976 eller tidigare, öppnade den 21 maj. Fjärde intervallet, för dem födda 1981 eller tidigare, öppnades den 3 juni och nu idag, den 14 juni, är det dags för den femte åldersgruppen inom Fas 4 att bekanta sig med appen Alltid Öppet.

Folkhälsomyndigheten skriver i ett pressmeddelande på sin hemsida att mer än hälften, 51 procent, av alla vuxna i Sverige (18 år eller äldre) nu fått minst en vaccinationsspruta. Sedan den allra första dosen gavs den 26 december 2020 och fram till nu har 4,1 miljoner personer fått minst en dos. 2,2 miljoner personer, eller 27 procent, har även fått sin andra dos. 

-Det är genom vaccinationerna och genom att fortsätta följa rekommendationerna som vi kan ta oss ur pandemin. Att vi nått hälften av de vuxna med minst en dos vaccin är en milstolpe att glädjas över och vi har också kommit en bra bit på väg med den andra dosen som ger ett fullgott skydd, säger Johan Carlson, generaldirektör för Folkhälsomyndigheten.


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Tisdag 28/9
Föredrag på Stationshuset i Bro: Polisens lokala arbete
Lördag 2/10
Loppis / Bakluckeloppis i Bro
Onsdag 6/10
Föredrag på Stationshuset i Bro: Omdaning Bro
Söndag 10/10
HÖSTMARKNAD på Säbyholm
Lördag 16/10
Loppis / Bakluckeloppis i Bro
Lördag 30/10
LOPPIS vid Stationshuset
Lördag 27/11
LOPPIS vid Stationshuset
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

UBROs egen

Barncancerfonden pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Larmassistans artikelannons
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen