UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Tisdagen den 11 maj 2021 - klockan 03:25 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Efterlängtad byggstart


Karin Sidén 2021-03-29

Illustration över Lillsjön med de några av de föreslagna aktivitetsplatserna. Via länken nedan kommer du till kommunens hemsida där illustrationen går att se i större format.
Illustration över Lillsjön med de några av de föreslagna aktivitetsplatserna. Via länken nedan kommer du till kommunens hemsida där illustrationen går att se i större format.

Den 6 april, alltså på tisdagen efter påskhelgen, går ett efterlängtat "startskott" - de första spadtagen för den nya friluftsgården vid Lillsjöns badplats i Kungsängen. Hela badplatsen kommer att få en rejäl ansiktslyftning och projektet beräknas stå klart om ett år, våren 2022.

Byggnaden ska förutom kafé och omklädningsrum även inrymma klassrum / möteslokal samt värmestuga och blir drygt 80m2 större än det hus som så olyckligt brann ner i maj 2018.

Lillsjöns badplats står inför en välbehövlig och efterlängtad upprustning. I maj 2018 brann den gamla kafébyggnaden ner till grunden och sedan dess har glass- och fikasugna badgäster fått hålla till godo med provisoriska lösningar. Nu påbörjas byggnationen av en 284m2 stor friluftsgård på samma plats. Den nya friluftsgården ska bli en året-runt-plats som inrymmer kafé, ett mötesrum/klassrum, värmestuga samt omklädningsrum.

Vid badplatsen byggs en yogaplatssform samt lättillgängliga solsoffor och den stora grönytan kommer att förädlas med många spännande nyheter så som ett uteklassrum, en enklare parkourbana, en utedusch med mera. Tanken är att det ska finnas något för alla åldrar och alla årstider.

I anslutning till bygget av den nya friluftsgården kommer man även genomföra en rad andra förbättringar. Den gamla dansbanan som i många, många år stått mitt på den stora gräsytan kommer att rivas och ersättas av en ny dansbana med scen. Den nya dansbanan kommer att placeras närmare skogen för att öppna upp grönytan för andra aktiviteter. Även den befintliga lekplatsen kommer att flyttas och förbättras.


Klicka på länken för att se planskissen i större format (finns på kommunens hemsida).


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Söndag 23/5
Kulturbojens café
Söndag 6/6
Kulturbojens café och loppis
Söndag 20/6
Kulturbojens café
Söndag 11/7
Kulturbojens café
Söndag 1/8
Kulturbojens café
avståndsannons

Röda Korset Medmänniska

Sjöräddningen

UBROs egen

Barncancerfonden pluggannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Facebook

RSS-flöde

UNGDOMSNYTT artikelannons
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen