Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Måndagen den 4 december 2023 - klockan 14:58 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Nu öppnar Lillsjö friluftsgård
Nyhet från Upplands-Bro kommun


Nyhet från Upplands-Bro kommun 2022-11-30

Bild:Upplands-Bro kommun

Efter förseningar på grund av vattenläckor i samband med bygget är nu äntligen Lillsjö friluftsgård öppen för allmänheten. Här finns värmestuga, omklädningsrum samt en bokningsbar möteslokal för föreningar och företag. I januari 2023 öppnar även kaféet för gäster.

Lillsjö friluftsgård, som ligger på Lillsjö badplats i Kungsängen, invigdes formellt i augusti 2022. Men på grund av vattenläckor i byggets slutskede öppnar den först nu för allmänheten.

Kring gården finns, förutom den populära badstranden, motionsspår, frisbeegolfbana, en parkourdel, en yogaplattform samt en nybyggd lekplats – en uppsjö av möjligheter till motion och rekreation.

Dessutom är platsen uppkopplad mot kommunens webb så att du redan före ditt besök kan se hur många lediga parkeringsplatser som finns, antal kajaker i uthyrningen eller om det är mycket folk på stranden, i motionsspåren och på frisbeegolfbanan.


Öppet varje dag

I friluftsgården finns nu tillgång till värmestuga, omklädningsrum och rullstolsanpassad WC. Här finns även en möteslokal som föreningar och företag kan boka.

Friluftsgården kommer att vara öppen måndag till söndag klockan 10:00-16:00 under oktober-april. Under sommarmånaderna är det längre öppettider.

I januari 2023 planeras öppningen av kafét, som kommer att drivas av Petjos, som även har kafé och bageri i Kungsängens centrum.


Tipsa en vän Skriv utKalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen