UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Fredagen den 14 maj 2021 - klockan 08:52 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Ett spadtag för framtiden
Krönika


Lenas Krönika 2013-04-05


Jag hyser stort hopp till det nya Kulturhuset som just börjat byggas i Kungsängen centrum. Biblioteket ska flytta hit från Tibble och Kulturhuset ska även rymma en teaterscen, en konsthall och ett kafé.  Det låter nästan för bra för att vara sant.

Att vi också ganska nyss fått inte bara en utan två träningsanläggningar i Kungsängen är förstås också roligt. Kanske kommer vårt sömniga förortcentrum förvandlas till den mötesplats alla vi boende och verksamma behöver?

Fler förändringar verkar vara på gång i kommunen. Det ryktas att vi i Upplands-Bro äntligen ska få vårt eget shoppingscentrum. Det ska ligga i Brunna och vara lättillgängligt från motorvägen. Men för att det ska lyckas locka de boende att shoppa på hemmaplan i stället för att åka till Barkarby handelsplats krävs det ett ganska stort utbud av butiker. Det blir spännande att se om så kommer ske.

Att Täby galopp etablerar sig i Bro är ytterligare ett tecken på att Upplands-Bro expanderar och är på god väg att bli en kommun att räkna med när det gäller företagsetableringar. Vi har ett levande näringsliv som de senaste åren mer och mer uppmärksammats av kommunen. I maj arrangerar kommunen och de två nätverken Damernas Företagsbyrå och Företagarna en mässa med galamiddag. Kom hit och träffa de lokala företagarna, såväl stora som små.

Det är dags att sudda ut 90-talets misstag att tacka nej till en Ikeaetablering i Upplands-Bro!

Lena Malmsten-Bäverstam, Ordblick


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Söndag 23/5
Kulturbojens café
Söndag 6/6
Kulturbojens café och loppis
Söndag 20/6
Kulturbojens café
Söndag 11/7
Kulturbojens café
Söndag 1/8
Kulturbojens café
avståndsannons

Röda Korset Medmänniska

Sjöräddningen

UBROs egen

Barncancerfonden pluggannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Facebook

RSS-flöde

UNGDOMSNYTT artikelannons
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen