UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Onsdagen den 16 juni 2021 - klockan 12:56 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Framtidens ledare: Bro IK ger ungdomar chansen att utbilda sig till ledare
UNGDOMSNYTT


UNGDOMSNYTT 2020-07-08


Ungt Ledarskap är ett projekt där unga får möjligheten att leda yngre lag och vara delaktiga i föreningen Bro IK. Ungdomarna som deltar i projektet får chansen att växa som personer, lära sig ta ansvar och vara förebilder åt de yngre.

Under hösten 2018 startades projektet Ungt Ledarskap i föreningen Bro IK av Marie-Louise Ståby. Projektet ger ungdomar i åldrarna 14–18 möjligheten att utbilda sig och testa på hur det är att leda andra. Ungdomarna erbjuds en utbildning som gör dem till certifierade ungdomsledare i föreningen. Tanken är att uppmärksamma och lyfta in barn och ungdomar i verksamheten för att skapa en förening där både barn och vuxna är delaktiga tillsammans.

Responsen har varit väldigt positiv, både från spelare och föräldrar. De som har varit delaktiga som ungdomsledare har fått en stor inblick i hur det är att ha ansvar över ett lag samt coacha och vara förebilder åt de yngre.


Abdinajib
Bild:Ungdomsnytt
Abdinajib

-Det saknades delaktighet mellan barn och vuxna i föreningen. Därför vill vi ge unga chansen att ta ansvar och hjälpa till och testa på hur det är att vara ledare, för att bidra till att barn och vuxna är delaktiga tillsammans. En viktig del i Ungt ledarskap är att alla får möjligheten och chansen att få vara med och att barnen och ungdomarna får vara och se förebilder, säger Marie-Louise.

Rojgar Demirci och Abdinajib Said är två ungdomar som deltar i projektet och som känner att de fått ut mycket nytta av det:

-De positiva effekterna av att vara en ungdomsledare är att man lär sig ta mer ansvar, man får chansen att vara förebilder åt de yngre och det ser alltid bra ut i CV:t när man ska söka jobb, förklarar Rojgar.

Rojgar
Bild:Ungdomsnytt
Rojgar

Abdinajib utvecklar:

-Vi har utvecklats väldigt mycket och blivit mer ansvarsfulla. Det är riktigt kul att coacha de yngre lagen och se deras utveckling med tiden. Sedan har vi fått chansen att lära känna nya människor och det är alltid kul.

-Det är kul med nya utmaningar, som att själv få coacha ett lag under en match. Det innebär självklart mer ansvar men också större möjlighet för utveckling, säger Rojgar som själv fått prova på detta. -Det bästa med matchen var att själv få välja den uppställning som man tror fungerar bäst och att barnen verkligen lyssnade och tog till sig av allt man sa. Matchen slutade med storvinst och stämningen var på topp i omklädningsrummet efteråt.

Abdinajib kommer även bli den första ungdomsledaren från Bro IK som får gå utbildningen ”Framtidens Fotbollsledare” som anordnas av Stockholms Fotbollsförbund. Det är inte vem som helst som får gå den utbildningen och Abdinajib känner sig lyckligt lottad som blivit utvald av Bro IK att få gå denna utbildning. Det är ett kvitto på att hårt jobb lönar sig och Abdinajib tänker ta vara på den här möjligheten på bästa möjliga sätt.

-Jag hoppas på att kunna komma tillbaka med nya lärdomar för att leverera roliga och effektiva träningar. Målet för mig är att utveckla mitt ledarskap och att kunna få barnen att tycka om träningarna ännu mer, säger Abdinajib.

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Söndag 20/6
Kulturbojens café
Söndag 11/7
Kulturbojens café
Söndag 1/8
Kulturbojens café
avståndsannons

Seniorkampen 2021

Sjöräddningen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

UBROs egen

Barncancerfonden pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

UNGDOMSNYTT artikelannons
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen