UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Söndagen den 26 september 2021 - klockan 15:05 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Framtidens sporthall kommer till vår kommun
UNGDOMSNYTT


UNGDOMSNYTT 2020-07-17

Hanna Rydstedt och Sharmarke Elmi utanför sporthallen tillsammans med Elie-Antonio, Hasty, Sara, André och Abdinajib, som är UNGDOMSNYTTs första redaktion. 
Bild:UNGDOMSNYTT
Hanna Rydstedt och Sharmarke Elmi utanför sporthallen tillsammans med Elie-Antonio, Hasty, Sara, André och Abdinajib, som är UNGDOMSNYTTs första redaktion. 

Den 28 maj 2019 togs det första spadtaget för kommunens nya sporthall. Målsättningen var en toppmodern multihall som är anpassad för bordtennis. Redaktionen på ungdomsnytt har varit på besök och fått en exklusiv förhandsvisning av den nästan färdigställda sporthallen. 


När Ungdomsnytt besöker sporthallen möts vi av en oerhört glad kultur- & fritidschef, Hannah Rydstedt, och en märkbart förhoppningsfull projektledare, Lars Björketun.

-Vi är oerhört glada och stolta över detta bygge och vi hoppas på att det ske ge ett lyft för föreningslivet, berättar en stolt Hannah Rydstedt

Kommunen har satsat hela 80 miljoner på att bygga den nya sporthallen som kommer att invigas digitalt den 5 september. Den digitala invigningen kommer att sändas klockan 13:00 via kommunens YouTube-kanal . Den 12 september kommer det hållas öppet hus och då kommer kommunens invånare få chansen att se det nya bygget med egna ögon för första gången.

Den nya sporthallen erbjuder en rymligare spelplan än vad vi är vana vid. Utöver den rymliga spelplanen finner vi bland annat ett café, fyra omklädningsrum, ett rehab-rum, ett vilorum, ett konferensrum samt en brandsäker nödutgång som är tillgängliganpassad. Totalt ryms hela 890 personer i hallen, varav 250 är sittplatser. Med andra ord har vi en ytterst modern och väl planlagd sporthall att se fram emot.


Bild:UNGDOMSNYTT

-Tanken med inredningen är att man ska få full koncentration vilket man verkligen får när man kommer in. Det är lugnande färger samt dämpat ljud, förklarar Hannah.

När vi på redaktionen tog de första kliven in i sporthallen var det endast positiva reaktioner. Man fick genast känslan av att det här kommer bli en fräsch, modern och framför allt futuristisk sporthall.

Väl inne på spelplanen känner man direkt hur ljudnivån och stämningen ändras. Väggarna som kläs av mjuka beige-bruna toner skapar en märkbart lugn och avslappnad stämning, samtidigt som ljuddämpande åtgärder bidrar till en harmonisk akustik. Golvets röda färg speglar sig i det ljusa taket och sprider en behaglig och dämpad röd nyans över hela rummet. Spelplanen är oerhört rymlig och omringas av ett ljudsystem i absoluta världsklass. Intill spelplanen finns en läktare som rymmer hela 250 sittplatser.

Något som varit lite av en snackis i kommunen ända sen starten av bygget har varit sporthallens syfte. Kommunens kultur- och fritidschef Hannah berättar mer om tankarna bakom bygget och förklarar även varför behovet för just den här sporthallen varit så stort:

-Upplands-Bro har tidigare haft ett flertal spelare som har spelat i Elitserien, som numera heter Pingisligan. När beslut för många år sedan fattades att bygga hallen var fokus på att bordtennisen skulle få en hemvist med bra förutsättningar för att utveckla sporten. De senare åren har framgångarna inte varit lika stora och aktiviteterna har minskat men nu äntligen finns förutsättningarna att få sporten att växa igen och hela pingis-Sverige tittar åt vårt håll. Vi har två engagerade klubbar i kommunen som båda kommer använda hallen och står på tår för att få växa igen. Det här är en fantastisk möjlighet. Det som också är så bra med den här sporthallen är att den är multifunktionell. I nuläget kan man även spela innebandy och futsal i den, men bordtennis kommer vara i fokus. Utöver det kommer både Källskolan och Urfjälls Montessoriskola ha möjlighet att använda lokalen för skolverksamhet på dagtid.

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Tisdag 28/9
Föredrag på Stationshuset i Bro: Polisens lokala arbete
Lördag 2/10
Loppis / Bakluckeloppis i Bro
Onsdag 6/10
Föredrag på Stationshuset i Bro: Omdaning Bro
Söndag 10/10
HÖSTMARKNAD på Säbyholm
Lördag 16/10
Loppis / Bakluckeloppis i Bro
Lördag 30/10
LOPPIS vid Stationshuset
Lördag 27/11
LOPPIS vid Stationshuset
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

UBROs egen

Barncancerfonden pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Larmassistans artikelannons
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen