Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Måndagen den 26 februari 2024 - klockan 01:56 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
   

Gillar du att fotografera? Delta i fototävlingen Bro 365 - vinnarbilderna kommer pryda Bro centrum!


Karin Sidén 2022-11-28

Kanske är du redan en ivrig fotograf som fångar ögonblick och vyer genom kameralinsen och gärna postar dina bilder i sociala medier. Eller så är du en novis, som sällan fotograferar, och defintivt inte för att visa andra. Oavsett vilket så har du nu möjlighet att delta i en fototävling där vinnarbilderna kommer att sättas upp i Bro Centrum.

Tävlingen är indelad i sju olika kategorier, och det kommer att finnas lika många vinnarmöjligheter. Så scrolla igenom din telefons bildgalleri efter guldkorn, ge dig ut i naturen "beväpnad" med kameran för att fånga din hembygd och skicka sedan in ett eller flera tävlingsbidrag.

Tävlingen arrangeras av Upplands-Bro kommun i samarbete med Bro Utveckling och senast den 9 januari ska tävlingsbidragen skickas in. 

På baksidan av centrumbyggnaden i Bro, som bland annat inrymmer ICA, och som vetter mot simhallen och Broskolan, finns ett flertal svartmålade fönster och dörrar. Det är de ytorna som ska prydas med lokalproducerad fotokonst och allt det svarta kommer då vara ett minne blott.


Rasmus Vanagand, verksamhetsledare för Bro Utveckling och Amina Ahmed Ibrahim, delprojektledare för Omdaning Bro hoppas få in många fotografier i fototävlingen Bro 365.
Bild:Upplands-Bro kommun
Rasmus Vanagand, verksamhetsledare för Bro Utveckling och Amina Ahmed Ibrahim, delprojektledare för Omdaning Bro hoppas få in många fotografier i fototävlingen Bro 365.

I lokala sociala medier syns ofta prov på Upplands-Bro-bornas fotointresse och man hoppas att det finns många fotontresserade kommuninvånare som vill bidra med bilder. Därför utlyses en tävling där allmänheten i kommunen bjuds in att skicka sina bidrag. 

Fototävlingen är ett gemensamt projekt för Upplands-Bro kommun och Bro Utveckling vars syfte är att ersätta de svarta, tråkiga, väggytorna med fina och färgglada fotografier. 

Rasmus Vanagand, som är verksamhetsledare för Bro Utveckling, säger:

- Många människor går förbi denna baksida och tycker att det ser tråkigt ut med de igensatta fönstren. Därför har vi bestämt oss för att fylla den med liv i form av fotografier.

- Vi vänder oss till alla som fotograferar sin omgivning. Det kan handla om att du går ut med systemkameran och fotograferar som hobby eller bara att du tar en fin bild med mobilen när du tar en promenad eller väntar på bussen, fortsätter Amina Ahmed Ibrahim, delprojektledare för Omdaning Bro.


Fototävling: Bro 365

Temat för fototävlingen är ”Bro 365” - alltså "ett år i Bro", och handlar om att visa samhället och omgivningen ur sina olika perspektiv; småstaden likväl som landsbygden och den vackra naturen. Och då spelar så klart också årstiderna roll eftersom olika årstider ger olika intryck och upplevelser. 

Tävlingen är öppen för allmänheten och vinnarna utses av en jury bestående av representanter från Upplands-Bro kommun, Upplands-Brohus och det lokala näringslivet i Bro.


Vinnare kommer utses inom följande kategorier:


- Bästa vårbild

- Bästa sommarbild

- Bästa höstbild

- Bästa vinterbild

- Bästa naturbild

- Bästa bild på Bro Centrum

- Bästa bild som anknyter till Bros historia


Tävlingen pågår till den 9 januari 2023.Så skickar du in ditt bidrag

Som deltagare i tävlingen kan du skicka in en eller flera bilder. Du kan dock endast skicka in ett bidrag per kategori, alltså totalt sju bilder. Om du skickar flera högupplösta bilder kan du använda dig av någon av de digitala gratistjänsterna som finns för att skicka stora filer.

Skicka bilderna till omdaning@upplands-bro.se senast den 9 januari. Genom att skicka in ditt bidrag går du med på tävlingsvillkoret att Upplands-Bro kommun och Bro Utveckling har fri rätt att publicera vinnande bilder i tryck och digitalt tillsammans med upphovsmannens namn. 

 


Tipsa en vn Skriv utKalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen