UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Fredagen den 3 december 2021 - klockan 09:24 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Minna samlar in pengar till cancerdrabbade barn och deras familjer


Karin Sidén 2021-10-19


Vi är många som lämnar bidrag till olika välgörenhetsändamål, några mer regelbundet än andra.

En som gör mer än så är Minna Ledin som under flera år har ordnat en Välgörenhetsmiddag där alla överskjutande intäkter oavkortat går till Barncancerfonden Stockholm/Gotland. Hittills har Minnas ideella evenemang dragit in cirka 40 000 kronor!


I år är Minnas Välgörenhetsmiddag omstöpt till en Välgörenhetsdag på Bro IP.

-Förra året blev det ingen Välgörenhetsmiddag eftersom restriktionerna satte stopp. När planeringen för höstens evenemang drog igång var coronarestriktionerna fortfarande ganska hårda vilket skulle begränsa möjligheterna att arrangera en middag så pass mycket att det inte skulle vara värt det och det var då idén om en Välgörenhetsdag föddes. Bro IK nappade på konceptet och är delaktiga i dagen samt upplåter IP till våra aktiviteter vilket jag är mycket tacksam för.

För mig är en vardagshjälte en person som gör en osjälvisk och god handling som är till glädje för och/eller gynnar andra än personen själv. En person som gör något som inte förväntas av den, som görs för att personen vill göra skillnad och inte för att den vill ha applåder eller strålkastarljus.

Beskrivningen ovan passar ganska bra in på Minna Ledin. I många år har hon med stort engagemang och hjärta ordnat Välgörenhetsmiddagar där alla överskjutande intäkter oavkortat gått till Barncancerfonden Stockholm/Gotland, en ideell förening som skapar ljusglimtar och ger stöd när det som mest behövs. Stöd till det drabbade barnet, men också till den närmaste familjen såsom föräldrarna samt eventuella syskon.

Minna Ledin har ordnat Välgörenhetsmiddagar under ett antal år. Första gången hemma vid det egna köksbordet men de tre senaste gångerna har man hållit till i Finnstasalen. 84 betalande gäster var det 2019!
Bild:Minna Ledin
Minna Ledin har ordnat Välgörenhetsmiddagar under ett antal år. Första gången hemma vid det egna köksbordet men de tre senaste gångerna har man hållit till i Finnstasalen. 84 betalande gäster var det 2019!

Överskottet från Välgörenhetsmiddagarna går oavkortat till Barncancerfonden Stockholm/Gotland. Sammanlagt har dessa middagar genererat cirka 40 000 kronor till föreningens viktiga verksamhet.
Bild:Minna Ledin
Överskottet från Välgörenhetsmiddagarna går oavkortat till Barncancerfonden Stockholm/Gotland. Sammanlagt har dessa middagar genererat cirka 40 000 kronor till föreningens viktiga verksamhet.

Vad är drivkraften, Minna?

-Att skänka lite glädje till familjerna värmer mitt hjärta och det känns viktigt att hjälpa andra familjer som går eller har gått igenom det vi har. 

-Tillsammans arbetar vi i föreningen för att stötta och skapa en känsla av tillhörighet för drabbade barn och deras familjer. För en cancerdiagnos drabbar verkligen inte bara den som är sjuk, den drabbar långt fler! Vetskapen att man inte är ensam, att det finns andra med liknande erfarenheter, är en tröst och - i brist på bättre ord - en lättnad. Att få möjlighet att umgås och prata med andra med liknande erfarenheter gör skillnad.

Minna förklarar hur hon och hennes föreningsvänner i Barncancerfonden Stockholm/Gotland erbjuder hela familjen stöd på sjukhuset i form av olika aktiviteter samtidigt som de ordnar träffar och aktiviteter utanför sjukhuset.

Eftersom det är en ideell förening är de beroende av gåvor från privatpersoner och företag och det var på så sätt som Minnas idé om en välgörenhetsmiddag föddes. 

Släkt och vänner, vänners vänner och bekanta har genom åren deltagit i Minnas middagar. Många har återkommit från år till år och har även generöst sponsrat med priser till lotterierna. 

-De pengar som samlas in går till olika verksamheter som vi gör inom Barncancerfonden Stockholm/Gotland. Vi brukar bland annat ordna läger där barn får bekanta sig med andra barn som är drabbade, men även middagar, julluncher, halloweenfirande, besök på Gröna Lund och mycket mer.

Välgörenhetsdag för hela familjen
 
Förra hösten blev det ingen Välgörenhetsmiddag eftersom coronapandemins andra våg drog in över Sverige. När det var tid för planeringen av årets evenemang var restriktionerna fortfarande stränga vilket gjorde att Minna varken vågade eller ville planera för en Välgörenhetsmiddag.

-Det var inget svårt val egentligen att bestämma mig för att det inte skulle bli någon välgörenhetsmiddag i år heller. Tråkigt - absolut - men inte mer än så. Och när sedan idén om en Välgörenhetsdag tog form så kändes det väldigt spännande och roligt med en ny utmaning. Jag är väldigt glad för stödet från Nils och Marie-Louise (klubbchef och vice ordförande i Bro IP) och att vi får möjlighet att vara på Bro IP betyder allt! Bättre plats för en familjedag med aktiviteter har jag svårt att tänka mig!

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Lördag 4/12
Julmarknad i Bro Församlingshem
Julmarknad på hembygdsgården Klint i Bro
Julmarknad på Ladan Öråker
Musik i adventstid - välgörehetskonsert i Håtuna kyrka
Söndag 5/12
Luciakonsert: Julens sånger med Ceciliakören
Luciakonsert: Julens sånger med Ceciliakören
Luciakonsert: Julens sånger med Ceciliakören
Torsdag 9/12
Julerian i Bro C
Lördag 11/12
Julmarknad på Stationshuset i Bro
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

UBROs egen

Barncancerfonden pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Larmassistans artikelannons
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen