UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Lördagen den 16 oktober 2021 - klockan 10:44 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Nu kan du vara med och påverka framtiden


Karin Sidén 2021-06-10

Nu på tisdag, den 15 juni, bjuder kommunens Samhällsbyggnadskontor in till ett drop-in-möte gällande förslaget till fördjupad översiktsplan, FÖP, för Bro som arbetats fram. Förslaget är för närvarande ute på granskning och på drop-in-mötet kan den som är nyfiken ställa frågor och få veta mer om vad som planeras.

Mötet hålls ute på torget i Bro centrum för att vara så coronasäkert som möjligt.

Kan du inte komma på tisdag? Lugn, det kommer ett tillfälle till i slutet av augusti! Den 26 augusti anordnas drop-in-möte nummer två.

I den fördjupade översiktsplanen för Bro, FÖP Bro, som håller på att arbetas fram, och som just nu är ute på granskning, tittar man på Bro tätort med "framtidsögon". Perspektivet är nutid och fram till 2040, alltså de kommande 20 åren och det man tittar på är i princip allt som har med samhällsbygget att göra. Där finns förslag på bland annat hur väg-, gång- och cykelnätet ska utvecklas, var man kan förtäta med fler bostäder, och hur vi kan rusta kommunen för ett förändrat klimat med fler värmeböljor, skyfall och översvämningar och mycket mer.

Kommunen arbetar fram översiktsplaner för både Bro och Kungsängen eftersom Upplands-Bro växer och förtätas. Det finns ett behov av långsiktiga strategier för tätorterna, inte minst som ett led i arbetet för att uppnå en miljömässig, ekonomisk och socialt hållbar utveckling. För ett år sedan, sommaren 2020, låg FÖP Bro ute på samråd så att kommuninvånarna och andra remissinstanser hade möjlighet att lämna in synpunkter.  

Utifrån de synpunkter och förslag som då inkom har FÖP Bro omarbetats och nu är det alltså dags för nästa steg i processen som är en granskning.

Planförslaget, FÖP Bro, ligger sedan i måndags ute på granskning, och finns att titta på under perioden 7 juni - 30 september 2021. Dels på kommunens hemsida, och dels på Bro bibliotek.

Två informationsmöten

Det första av två informationsmötet hålls tisdagen den 15 juni, klockan 13-15.

Upplägget på mötet är drop-in, där besökaren kan komma när som helst under mötestiden, titta på planförslaget och ställa frågor samt diskutera förslaget med handläggarna som arbetar med innehållet.

Plats: Bro torg, utanför Brohuset.

Vid dåligt väder håller mötet till inne på Café Nyfiket. Vänligen respektera att kaféet bara kan släppa in högst åtta personer i taget till följd av coronapandemin. Om det blir kö gäller turordning.

Det blir även ett drop in-möte i slutet av sommaren, torsdagen den 26 augusti klockan 18-20. Även då på Bro torg, utanför Brohuset.


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Lördag 16/10
Loppis / Bakluckeloppis i Bro
Lördag 30/10
LOPPIS vid Stationshuset
Välgörenhetsdag på Bro IP
Lördag 27/11
LOPPIS vid Stationshuset
Lördag 4/12
Julmarknad på hembygdsgården Klint i Bro
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

UBROs egen

Barncancerfonden pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Larmassistans artikelannons
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen