UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Onsdagen den 16 juni 2021 - klockan 12:16 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

PRO Kungsängen ställer in aktiviteter


Karin Sidén 2020-03-18

PRO Kungsängen ställer in all planerad versamhet vilket innebär att möten och aktiviteter som ligger i evenmangskalendern från nu och månaden april ut är inställda. Eftersom nya Coronavirusets framfart och spridningstakt är oviss kan självklart utvecklingen komma att innebära att aktivitetsuppehållet blir längre. På hemsidan skriver man att styrelsen kommer att fatta ett nytt beslut någon gång efter påsk. (Länk till hemsidan)

Det nya Coronaviruset påverkar oss på många sätt, på individnivå likväl som på samhällsnivå. Situationen är unik och från dag till dag kommer nya restriktioner och direktiv. För den stora breda massan innebär det nya Coronaviruset inget direkt hot, men för de personer som tillhör någon av riskgrupperna är situationen en annan. 

Eftersom våra åldersrika medborgare per automatik tillhör riskgruppen på grund av att motståndskraften mot infektioner minskar när man är äldre har Folkhälsomyndigheten sedan en tid uppmanat till att alla 70-plussare ska begränsa sina sociala kontakter. I går kom beskedet att Upplands-Bro kommun ställer in alla aktiviteter för de äldre och så gör även PRO här i Upplands-Bro. PRO Kungsängen uppger på sin hemsida att de ställer in alla möten och aktiviteter under resterande del av mars samt under hela april. 

På riksplanet väljer PRO att följa Folkhälsomyndighetens råd om att personer över 70 år i största möjliga mån bör begränsa sina sociala kontakter, men än så länge lämnar man till de enskilda föreningarna och distrikten att själva besluta om vilka aktiviteter som är rimliga och lämpliga att genomföra. Givet Folkhälsomyndighetens uppdaterade rekommendationer. 

Här i Upplands-Bro har PRO Kungsängen valt att ställa in alla aktiviteter från och med nu och fram till sista april. I stället uppmanar man sina medlemmar att bry sig lite extra om varandra, när man inte kan mötas fysiskt. Att ringa till varandra och upprätthålla kontakten på det viset i stället för fysiska möten. För den mänskliga kontakten är särskilt viktig just nu!

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Söndag 20/6
Kulturbojens café
Söndag 11/7
Kulturbojens café
Söndag 1/8
Kulturbojens café
avståndsannons

Seniorkampen 2021

Sjöräddningen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

UBROs egen

Barncancerfonden pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

UNGDOMSNYTT artikelannons
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen