UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Onsdagen den 12 maj 2021 - klockan 08:09 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

UBG inför växelvis distansundervisning


Karin Sidén 2020-11-05

Med start nästa vecka (vecka 46) kommer nya restriktioner att införas på Upplands-Brogymnasiet. Skolledningen informerar om att de elever som går i årskurs två och tre kommer att ha distansundervisning varannan vecka medan förstaårseleverna har all sin undervisning på plats.

Den senaste tidens utveckling vad gäller smittspridningen av coronaviruset har nu fått skolledningen på Upplands-Brogymnasiet (UBG) att ytterligare skärpa skolans åtgärdsplan för att efter bästa förmåga hålla virusspridningen på ett minimum.

Bland annat har man efter kommunikation med Nobina om trängseln på bussarna valt att lägga om schemat för ett antal undervisningsgrupper för att försöka minska trycket på de mest kritiska bussturerna. 

Men åtgärderna stoppar inte där. Med start nästa vecka, vecka 46, kommer man att införa viss distansundervisning.

-Vi har försökt undvika distansundervisning så länge som möjligt då vårens distansundervisning medförde att många elever inte lyckades med sina studier. Men trängseln på bussarna tvingar oss att vidta ytterligare åtgärder, säger rektor Dan Sundblad.


Så här skriver rektor Dan på V-klass:

Vi är väldigt angelägna att behålla er elever i skolan. Distansundervisningen under vårterminen drabbade er hårt. Men vi ser nu att trängseln i kollektivtrafiken ändå gör att vi måste vidta ytterligare åtgärder.

Vi har därför beslutat att införa fjärrundervisning via Teams varannan vecka för åk 2 och 3 till att börja med vecka 46 och 47 därefter tar vi ett nytt beslut. Årskurs 2 börjar med fjärrundervisning via Teams vecka 46 och årskurs 3 har fjärrundervisning via Teams vecka 47.

Det finns några elever och/eller ämnen som i det här skedet kommer att undantas från fjärrundervisningen. Förutom alla förstaårselever gäller det även yrkesämnen på HA, FTFT, FTTP, BA, LIU basket och Introduktionsprogrammen. Även moderna språk och individuella val för årskurs två och tre kan ha undantag och där kommer respektive lärare att informera vad som gäller.

Vidare informeras elever och vårdnadshavare att möjlighet finns att ha sin studieplats på skolan om eleven inte har förutsättningar till fjärrstudier i hemmet. Fjärrundervisningen kan då tillgodoses i en studiesal på skolan, sal 801 invid matsalen.


Länk till kommunens hemsida för mer info.


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Söndag 23/5
Kulturbojens café
Söndag 6/6
Kulturbojens café och loppis
Söndag 20/6
Kulturbojens café
Söndag 11/7
Kulturbojens café
Söndag 1/8
Kulturbojens café
avståndsannons

Röda Korset Medmänniska

Sjöräddningen

UBROs egen

Barncancerfonden pluggannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Facebook

RSS-flöde

UNGDOMSNYTT artikelannons
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen