UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Torsdagen den 11 augusti 2022 - klockan 09:58 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Upplands-Bro är topp tre i landet på digitalisering
Nyhet från Upplands-Bro kommun


Nyhet från Upplands-Bro kommun 2022-05-03

Bild:Upplands-Bro kommun

Det blev inte vinst för Upplands-Bro kommun i tävlingen Sveriges digitaliseringskommun 2021 som avgjordes på Kvalitetsmässan i Göteborg under måndagen – men en ärofylld delad andraplats tillsammans med Växjö kommun och en lärorik erfarenhet. Vann gjorde Sundsvalls kommun.

Kvalitetsmässan är ett forum för verksamhets- och samhällsutveckling inom offentlig sektor. Vartannat år delas priset Sveriges digitaliseringskommun ut till den kommun har lyckats bäst med att använda digitaliseringens möjligheter för att utveckla verksamheterna, demokratin och kommunen som helhet, skriver Kvalitetsmässan på sin hemsida.

Finalister i denna omgång blev Upplands-Bro, tillsammans med Växjö och Sundsvalls kommuner. På måndagen 2 maj kungjordes vinnaren som alltså blev Sundsvalls kommun. På delad andraplats hamnade Upplands-Bro och Växjö.

-Digitalisering spelar en viktig roll i utvecklingen av kommunens arbete. Det handlar om att effektivisera våra processer och ge ännu bättre service till alla Upplands-Broare. Att Upplands-Bro ligger i framkant på det här området gör mig både stolt och glad, säger Fredrik Kjos (M), kommunstyrelsens ordförande.

Kommundirektör Ida Texell ser finalplatsen som ett kvitto på att kommunen jobbar med rätt saker.

-Jag är oerhört stolt över att vi tog oss till final och över mina medarbetare. Vi har tillsammans skapat ett klimat med högt i tak, med fokus på innovation och att möjliggöra förbättring. Vi omsätter nya idéer i praktiken och arbetar kreativt med våra digitala verktyg som hjälper oss att bygga ett hållbart samhälle med service och tillgänglighet för alla invånare, säger Ida Texell.

Sveriges digitaliseringskommun arrangeras av Kvalitetsmässan i samarbete med Sveriges kommuner och regioner (SKR), Myndigheten för digital förvaltning (DIGG), Regeringskansliet, It & telekomföretagen, Microsoft, Telia, Vinnova.Länk till kommunens hemsida där det bland annat finns en film om hur kommunen arbetar med digitalisering.


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Söndag 14/8
Kulturbojens café vid Sandhagen - med loppis
Måndag 22/8
Prova-På YinYoga
Torsdag 25/8
Prova-På MediYoga
Prova-På Livsyoga/Kundaliniyoga
Lördag 27/8
Kungsängens dag - familjefest
Vernissage i Konsthallen - Konstrundans Presentationsutställning
Söndag 28/8
Kulturbojens café vid Sandhagen - med loppis
Lördag 10/9
Brodagen - familjefest
Torsdag 29/9
Författarbesök: Kristina Ekero Eriksson
avståndsannons

Sjöräddningen

UNHCR sidebanner människor på flykt dubbling mars 22

UBROs egen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Facebook

RSS-flöde
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen