UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Söndagen den 2 oktober 2022 - klockan 02:48 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Vaccinationsbussen är på plats i Upplands-Bro
Nyhet från Upplands-Bro kommun


Nyhet från Upplands-Bro kommun 2021-06-14

Johan Kyllerman från Mobila Doktorn, Fredrik Kjos, kommunstyrelsens ordförande i Upplands-Bro och Irene Svenonius, finansregionråd i Region Stockholm.
Bild:Upplands-Bro kommun
Johan Kyllerman från Mobila Doktorn, Fredrik Kjos, kommunstyrelsens ordförande i Upplands-Bro och Irene Svenonius, finansregionråd i Region Stockholm.

Lördagen 12 juni gjorde vaccinationsbussen entré i Upplands-Bro. Under sommaren kommer den varje vecka att stå två dagar i Bro och två dagar i Kungsängen. Första dagen besökte kommunstyrelsens ordförande Fredrik Kjos (M) vaccinationsbussen tillsammans med finansregionrådet Irene Svenonius (M).

Den vita bussen är uppställd mitt på torget i Bro centrum. Personalen är redo att ta emot invånare som har bokat vaccinationstid och svara på frågor från förbipasserande. Kövärdar i gula västar ska se till så att alla håller avstånd.

För att vaccinera sig i bussen bokar man en tid via appen Alltid öppet eller genom att ringa in via 1177, precis som vanligt. Men man behöver inte åka väg långt för att få sin spruta utan kan nu enkelt göra det på hemmaplan. På så sätt hoppas man få upp vaccintäckningen.

-Den stora fördelen med bussen är att vi kommer nära medborgarna. Genom att vara här så kan vi svara på frågor och förklara hur man gör för att ladda ner appen till exempel. Direkt när vi kom hit idag så kom folk fram och ställde frågor och ville prata, säger Johan Kyllerman, ansvarig för försäljning och partnerskap hos Mobila doktorn, som sköter vaccinationsbussen.

Kommunstyrelsens ordförande Fredrik Kjos (M) hoppas att många använder möjligheten att vaccinera sig i bussen i Bro eller Kungsängen.

-Kommunen arbetar för att ge våra invånare information men vi behöver den här draghjälpen från Regionen. Vaccination är vägen ut ur pandemin och med bussen på plats förenklar vi för våra invånare att vaccinera sig, säger han.

Finansregionrådet Irene Svenonius håller med:

-Det är ett glädjebesked att vi fått till detta. Vi har haft som mål att 50 procent av alla stockholmare över 18 år ska ha fått minst en spruta innan midsommar. Detta har vi just uppnått – två veckor innan beräknat. Men det räcker inte att ha ett bra genomsnitt utan vi måste se till att folk vaccinerar sig i alla delar av länet, så att vi inte riskerar lokala utbrott på platser med låg vaccinationsgrad, säger hon.
Tipsa en vän     Skriv utKalender

Söndag 2/10
Kulturbojens café vid Sandhagen
Lördag 8/10
Röda korsets secondhand o café
Framtidsdag i Bro
Söndag 9/10
HÖSTMARKNAD på Säbyholm
Onsdag 12/10
TACO-onsdag i Brogårdsstaden
Lördag 15/10
Loppis / Bakluckeloppis i Bro
Röda korsets secondhand o café
Torsdag 20/10
AW-torsdag i Kulturhuset
Lördag 22/10
Röda korsets secondhand o café
avståndsannons

U-B kommun Ny hemsida sep 22

Röda Korset Ukraina mars 2022

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

UNHCR sidebanner människor på flykt dubbling mars 22

UBROs egen

Barncancerfonden pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen