Förstasidan Fredagen den 26 april 2024 - klockan 07:21 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp

Viktig vinst för KIFens damer

Karin Sidén 2015-03-16

Vittröjade Nykvarn fick ett tidigt power play i matchen. Sara, Kungsängens målvakt, gjorde en fenomenal första period vilket ställde till förtret för duktiga Nykvarn som behövde drygt 32 minuter och många, många försök för att göra hål på hennes mur.
Bild:Tommy Sidén

INNEBANDY   Det blev vinst för KIFens damer i den inledande slutspelsmatchen mot Nykvarn hemma i en fullkomligt proppfylld Ekhammarhall. Hemmalaget hade ledningen med 4-0 innan Nykvarn fick ordning på sitt målgörande. Segersiffrorna skrevs till slut till 5-4 efter en gastkramande avslutning.

Inför en fullsatt hemmaarena tog Kungsängens damer på söndagen emot Nykvarn i första slutspelsomgången/kvalspelsomgången. Matchen drog igång med mycket hög intensitet direkt vid första nedsläpp. Redan efter mindre än en och en halv minut fick KIF en av sina backar utvisad och Nykvarn ett ypperligt tillfälle att ta ledningen, men hemmaspelarna gjorde ett starkt box play och i målet stoppade Sara de avslut som slank igenom.

Knappt hade Kungsängen blivit fulltaliga förrän en lite tursam "flipperboll" landade framför Nykvarns mål och 1-0 kunde petas in. Utvisningen gav dock Nykvarn fördelen av att ha fått styra spelet tidigt i perioden medan KIFen hamnade i en defensiv roll som tog ett tag att arbeta sig ur, trots 1-0 på resultattavlan. Nykvarn spelade väldigt offensivt och fysiskt (inte fult!) över hela planen och kom till flera mycket fina målchanser. Sara i hemmamålet radade upp den ena grymma räddningen efter den andra och var definitivt ett stort grus i Nykvarns målmaskineri.

Långt in i första perioden var det gästerna som dominerade med hög press och tätt försvarsspel. KIFen kämpade väl och försökte, men hade svårt att få till något eget spel. I den tolfte minuten kom ett av få anfall, vilket resulterade i ett andra lite tursamt mål. 2-0 på måltavlan men typ 4-12 i målchanser var säkerligen frustrerande för gästande Nykvarn som inte lyckades överlista Sara i målet trots fint spel och farliga chanser.

Kungsängen inledde andra perioden med numerärt underläge men lyckades ändå dryga ut ledningen med ett snyggt kontringsmål.

Andra perioden inleddes med en Kungsängentjej på utvisningsbänken vilket absolut inte var en optimal start. Ett bra box play och fortsatt utmärkt målvaktsspel bäddade för 3-0 som kom i en kontring 1.31 in i perioden och i numerärt underläge. Hemmalaget tog därmed kommandot och spelade mycket bra. Ett bortdömt 4-0-mål i den sjätte minuten lyckades inte sabotera spelhumöret utan Kungsängen ångade på och gjorde 4-0 "på riktigt" två minuter senare.

Halvvägs in i den andra perioden började felprocenten öka hos bägge lagen. Den höga intensitetet kvarstod, men felpass och studsande flipperbollar blev allt vanligare. Nykvarn var det lag som bäst snabbast skärpte till sig och belönades med 4-1 och 4-2 inom loppet av 53 sekunder i den fjortonde spelminuten. Kungsängen skakades av de snabba målen och det tog några minuter innan tjejerna hittade fokus igen, men de sista tre minuterna av perioden var ordningen återställd.

Kungsängens 5-3-mål var definitivt värt att jubla för. Matchens snyggaste - och viktigaste mål - kom när det som mest behövdes.

Lite drygt fem minuter in i tredje perioden gjorde gästande Nykvarn enkelt 4-3. Kungsängens fina spel från andra halvan av första och första halvan av den andra perioden hade förvandlats till hawaii-innebandy. Nykvarn hade även de tappat mycket av sitt spel, men lyckades på något vis ändå få till farligheter i sina anfall. Ungefär tio minuter av flipprande, studsande hawaiiboll gjorde att 4-3 kändes allt annat än tryggt, men i den sjuttonde minuten lyfte nästan taket av publikens jubel efter att KIF gjorde matchens absolut snyggaste mål i en grym kontring.

5-3 med tre minuter kvar av matchen är på inget vis ett avgjort resultat och när KIF dessutom fick en spelare utvisad med 2.08 kvar var det garanterat hög puls och stor nervositet hos alla som befann sig i hallen.

18.27 in i den tredje perioden reducerade Nykvarn till 5-4, men närmare än så kom de aldrig trots ivriga försök. Det blev en mycket viktig hemmavinst för Kungsängen, där skickligt målvaktsspel, en del tur och en faslig massa kämpaglöd spelade avgörande. Den 29 mars är det dags för returmötet. Nykvarn är en mycket tuff motståndare och att möta dem på deras hemmaplan där de har publiken i ryggen kommer inte att bli en lätt uppgift. Gissa om Kungsängens damer kommer att vara taggade!!!

Trots fantastiskt vårväder var Ekhammarhallen var fullsatt!