Julannons Mazarin 2017
Adventskalenderskylt toppbanner ny
Förstasidan Onsdagen den 13 december 2017 - klockan 02:16 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Börje Sandén föreläser om vår hembygd och dess rika historia


Karin Sidén 2017-12-07

Börje Sandén har dedikerat en stor del av sitt liv till att undervisa och forska. Hans föredrag och böcker om Upplands-Bro i historien är mycket uppskattade.
Bild:Karin Sidén
Börje Sandén har dedikerat en stor del av sitt liv till att undervisa och forska. Hans föredrag och böcker om Upplands-Bro i historien är mycket uppskattade.

Börje Sandén och Upplands-Bro Kulturhistoriska Forkningsinstitut, UKF, bjuder tillsammans med biblioteket i Bro in till ett föredrag om vår hembygd och dess rika historia. Börje Sandén är en unik kunskapskälla när det gäller histoiska händelser och platser i Upplands-Bro och en mycket uppskattad föredragshållare.

På tisdag eftermiddag håller Börje Sandén ett av sina efterfrågade och mycket uppskattade föredrag om Upplands-Bro och vår hembygds rika historia. Med en lokalkännedom som få och ett brinnande intresse för historia är Börje Sandén en outsinlig kunskapskälla och inspirerande föredragshållare.

På tisdag kommer han att göra nedslag i Upplands-Bros rika historia och berätta om händelser och platser i vår absoluta närhet och om deras roll i historien. Bland annat kommer åhörarna att få veta mer om Granhammarsmannen, Rösaring och Håtunaleken. Börje Sandén kommer även att berätta om nyfunna belägg för en forntidsväg mellan Bro och Fornsigtuna.

-Det är helt nya fakta som kommit fram i dagens ljus. Fakta som stärker mina tidigare spekulationer kring en forntidsväg mellan Bro och Fornsigtuna. Min hyptotes, som stärks av dessa nya fakta, är att en väg gått från havsstranden nedanför Bro kyrka och sedan i stort sett följt samma dragning som nuvarande länsväg 269, Håtunavägen, innan den vek av vid Skråmsta mot Fornsigtuna.

Önskar du dig en spännande och lärorik tisdagseftermiddag? Boka då in Börje Sandéns föredrag i Danssalen i Bro bibliotek, Brohuset. Klockan 15-17 delar Börje med sig av sin unika lokalkännedom. Välkomna!Länk till artikel om Börje Sandén.

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Onsdag 13/12
Språkcafé för unga
Torsdag 14/12
Språkcafé för unga
Programmera spel - Anmäl dig!
Lördag 16/12
Röda Korset – Second hand / Loppis
Sagostund i Kulturhuset
Söndag 17/12
MUSIKCAFÉ på Dagcentralen i Bro
Tredje Advent på Säbyholm
Måndag 18/12
Tv-spelshäng i bibblan 7-12 år
Måndag 15/1 2018
Föredrag: TRÄD OCH BUSKAR, EN VIKTIG DEL I TRÄDGÅRDEN
avståndsannons

Håbo-Tibble Julmarknad 2017

Kultur och Fritid ht 17 Lucia i Kulturhuset

GYMMIX JULKLAPPSTIPS 2017

Upplands-Bro Kommunfullmäktige dec 17

UBROs egen

Pluggannons UNHCR sidebanner

WWFannons tigerfadder

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

Om Du syns på Webben GUL
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen