Woodys Bra produkter april 17
ICA i Bro höst 18
Förstasidan Måndagen den 19 november 2018 - klockan 20:30 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Börje Sandén föreläser om vår hembygd och dess rika historia


Karin Sidén 2017-12-07

Börje Sandén har dedikerat en stor del av sitt liv till att undervisa och forska. Hans föredrag och böcker om Upplands-Bro i historien är mycket uppskattade.
Bild:Karin Sidén
Börje Sandén har dedikerat en stor del av sitt liv till att undervisa och forska. Hans föredrag och böcker om Upplands-Bro i historien är mycket uppskattade.

Börje Sandén och Upplands-Bro Kulturhistoriska Forkningsinstitut, UKF, bjuder tillsammans med biblioteket i Bro in till ett föredrag om vår hembygd och dess rika historia. Börje Sandén är en unik kunskapskälla när det gäller histoiska händelser och platser i Upplands-Bro och en mycket uppskattad föredragshållare.

På tisdag eftermiddag håller Börje Sandén ett av sina efterfrågade och mycket uppskattade föredrag om Upplands-Bro och vår hembygds rika historia. Med en lokalkännedom som få och ett brinnande intresse för historia är Börje Sandén en outsinlig kunskapskälla och inspirerande föredragshållare.

På tisdag kommer han att göra nedslag i Upplands-Bros rika historia och berätta om händelser och platser i vår absoluta närhet och om deras roll i historien. Bland annat kommer åhörarna att få veta mer om Granhammarsmannen, Rösaring och Håtunaleken. Börje Sandén kommer även att berätta om nyfunna belägg för en forntidsväg mellan Bro och Fornsigtuna.

-Det är helt nya fakta som kommit fram i dagens ljus. Fakta som stärker mina tidigare spekulationer kring en forntidsväg mellan Bro och Fornsigtuna. Min hyptotes, som stärks av dessa nya fakta, är att en väg gått från havsstranden nedanför Bro kyrka och sedan i stort sett följt samma dragning som nuvarande länsväg 269, Håtunavägen, innan den vek av vid Skråmsta mot Fornsigtuna.

Önskar du dig en spännande och lärorik tisdagseftermiddag? Boka då in Börje Sandéns föredrag i Danssalen i Bro bibliotek, Brohuset. Klockan 15-17 delar Börje med sig av sin unika lokalkännedom. Välkomna!Länk till artikel om Börje Sandén.

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Torsdag 22/11
Scratch i Brohuset
Söndag 25/11
Röda Korset – Julmarknad
MUSIKCAFÉ
Torsdag 29/11
Föreläsning: Dick Harrison och Irène Seth
Lördag 1/12
Sjöscouternas Julbasar
Röda Korset - Loppis / Second Hand
Julmarknad på Klint
Julmarknad på Lövsta Gård
Söndag 2/12
Örnar på Broängarna
avståndsannons

Kultur & Fritid ht 18 Dick och Irène

ActivityCare nov 18

Kommunfullmäktige 2018 nov

U-B kommun Gymnasievalet 18

U-B kommun Turista i din egen kommun jultema 18

Kultur & Fritid ht 18 Among Lynx

UNICEF plugg

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

WWFannons tigerfadder

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

Röda Korset Syrien artikelannons 2017
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen