Woodys Bra produkter april 17
Toppbanner UBRO
Förstasidan Tisdagen den 19 februari 2019 - klockan 23:43 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Börje Sandén föreläser om vår hembygd och dess rika historia


Karin Sidén 2017-12-07

Börje Sandén har dedikerat en stor del av sitt liv till att undervisa och forska. Hans föredrag och böcker om Upplands-Bro i historien är mycket uppskattade.
Bild:Karin Sidén
Börje Sandén har dedikerat en stor del av sitt liv till att undervisa och forska. Hans föredrag och böcker om Upplands-Bro i historien är mycket uppskattade.

Börje Sandén och Upplands-Bro Kulturhistoriska Forkningsinstitut, UKF, bjuder tillsammans med biblioteket i Bro in till ett föredrag om vår hembygd och dess rika historia. Börje Sandén är en unik kunskapskälla när det gäller histoiska händelser och platser i Upplands-Bro och en mycket uppskattad föredragshållare.

På tisdag eftermiddag håller Börje Sandén ett av sina efterfrågade och mycket uppskattade föredrag om Upplands-Bro och vår hembygds rika historia. Med en lokalkännedom som få och ett brinnande intresse för historia är Börje Sandén en outsinlig kunskapskälla och inspirerande föredragshållare.

På tisdag kommer han att göra nedslag i Upplands-Bros rika historia och berätta om händelser och platser i vår absoluta närhet och om deras roll i historien. Bland annat kommer åhörarna att få veta mer om Granhammarsmannen, Rösaring och Håtunaleken. Börje Sandén kommer även att berätta om nyfunna belägg för en forntidsväg mellan Bro och Fornsigtuna.

-Det är helt nya fakta som kommit fram i dagens ljus. Fakta som stärker mina tidigare spekulationer kring en forntidsväg mellan Bro och Fornsigtuna. Min hyptotes, som stärks av dessa nya fakta, är att en väg gått från havsstranden nedanför Bro kyrka och sedan i stort sett följt samma dragning som nuvarande länsväg 269, Håtunavägen, innan den vek av vid Skråmsta mot Fornsigtuna.

Önskar du dig en spännande och lärorik tisdagseftermiddag? Boka då in Börje Sandéns föredrag i Danssalen i Bro bibliotek, Brohuset. Klockan 15-17 delar Börje med sig av sin unika lokalkännedom. Välkomna!Länk till artikel om Börje Sandén.

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Tisdag 19/2
Tisdagsmys i bibblan!
Språkcafé - i Kulturhuset
Språkcafé - i SFIs lokaler i Kungsängen
Mattecentrum i Brohuset
Onsdag 20/2
Stickcafé i Kulturhuset
Slöjdsalong
Torsdag 21/2
Torsdagsmys i bibblan!
Språkcafé - i Brohuset
Författarbesök: Henrik Berggren
avståndsannons

Sparbanken stipendier feb-mars 19

UNICEF plugg

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Läkare utan gränser 18 pluggannons

ICA i Bro höst 18

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen