UBRO Panorama gif-fil
A3 toppbanner
Förstasidan Söndagen den 16 juni 2019 - klockan 22:33 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Ceciliakören showar igen - bjuder in till glittrig musikfest på Ekhammarscenen


Karin Sidén 2018-09-18

Bild:Julia Paananen Califf

För två år sedan var det utsålt när Ceciliakören showade loss på Ekhammarscenen med ”Let us Mellotain You”. Sedan dess har tanken om att göra den bejublade showen igen fått växa till sig och snart är det dags.

-Det var en fantastisk respons förra gången och många många som har önskat att vi gör showen igen. Både bland dem som inte lyckades knipa någon biljett förra gången och bland dem som faktiskt var där, vilket ju är extra roligt. Vi har börjat repa både sång och koreografi nu och det är häftigt att märka hur vi vässat oss ytterligare. Nu slipar vi på små detaljer i sången och gör avancerade finjusteringar som är tydliga bevis på hur vi som kör och som individer utvecklats på de här två åren. Jättekul! berättar körmedlemmarna Anna Lennström och Ann Norrbrand.

Den 20 och 21 oktober blir det drag under galoscherna på Ekhammarscenen. Då showar Ceciliakören loss med sin uppskattade musikkavalkad "Let us mellotain you - again", med en blandning av pop, rock, disco och schlager. Kören både sjunger och dansar och för musiken står ett proffsigt live-band.

Sång och koreografi ska sitta \
Bild:Karin Sidén
Sång och koreografi ska sitta "som en smäck" den 20 oktober så gissa om det kommer att övas och övas igen...

-Vi kör en repris av vår uppskattade show "Let us mellotain you". Lite som ett årgångsvin eller en lagrad ost som förädlats. Nu sitter ju mycket redan när vi börjar repa vilket gör att vi kan gå in på små, små detaljer och finjustera. Det är häftigt att få den bekräftelsen, att: wow, vad vi utvecklats! säger Ann Norrbrand, en av körmedlemmarna.

Ann är tillsammans med Anna Lennström ansvarig för projektsamordningen i showgruppen den här gången. Alla körmedlemmar har något ansvarsområde för att det inte ska bli någon eller några få som får dra hela projektlasset, till exempel ansvarsområden som koreografi, stämmor, kostym eller smink för att nämna några.

-Det är ett stort maskineri som ska dras runt när man sätter ihop en show. Därför gäller det att alla hjälps åt. Inför förra gången var det galet mycket jobb för kostymgänget. Vi har sju klädbyten under showen så det blev mycket sömnadsjobb då. Den här gången är det mycket lugnare på den fronten för nu har vi ju det mesta. Det är mer kompletteringar och småfix så det känns inte alls lika stressigt, säger Anna. 

Precis som förra gången är det Ekhammarscenen som blir showarena. Inte så konstigt kanske eftersom det är kommunens största scen. Störst publikutrymme har den också.

-Ja, 426 platser tror jag det är. Förra gången sålde vi snabbt slut på alla biljetterna till bägge kvällarna. Vi hade dessutom många som kom till Ekhammar direkt som hoppades kunna köpa biljetter på plats men som besvikna fick vända hem igen. Så jag tror att man ska vara tidigt ute om man vill se showen, konstaterar Ann och fortsätter:

-Biljetterna finns att köpa på www.ceciliakoren.se eller på kyrkans expedition.

Bild:Karin Sidén

Ceciliakören som tillhör Svenska kyrkan i Kungsängen kom till i början av 70-talet med Alvar Nilsson som körledare (se artikel). Kören har en bred repertoar; sakral mässmusik, sakrala större verk som Händels Messias, klassisk musik, jazz, folkmusik, med mera.

-Vi sjunger det mesta faktiskt, med krav på hög kvalitet. Vi varierar oss ständigt och där har Alvar en ovärderlig betydelse. Han säger att just showens dans och rörelser gör att röst och kropp måste samarbeta. Och det har man nytta av i all musik. Till exempel att man sjunger Mozarts Requiem mer avspänt. Den här showen gör kören utöver den ordinarie repertoaren i kyrkan, och medlemmarna lägger ner mycket av sin fritid på att träna extra för att lära sig alla texter, placeringar på scenen och all koreografi utantill, berättar Anna.

Genom åren har Alvar och kören gjort många spelningar med världsartister, såsom bland andra Ingvar Wixell, Rolf Björling och Nicolai Gedda. Under 29 år hade man också ett nära samarbete med Charlie Norman. 

Ann och Anna räknar upp flera kända musikprofiler som man samarbetat med genom åren. Bo Setterlind, Cindy Peters, Kirby Shaw, Alice Babs, samt Olle Adolphson för att nämna några!


Läs gärna artikeln från 2016 om showen Let us Mellotain you.

Bild:Karin Sidén


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Söndag 16/6
De vilda blommornas dag, Granhammarsparken
Lördag 6/7
Bakluckeloppis på Kvarnnibble Gård
Lördag 20/7
Bakluckeloppis i Bro
Lördag 17/8
Bakluckeloppis i Bro
Lördag 21/9
Bakluckeloppis i Bro
Lördag 19/10
Bakluckeloppis i Bro
avståndsannons

UBH Matmarknad och försommarfest i Bro C 19

Bro IK Midsommar 19

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

UNICEF plugg

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

Toppbanner UBRO

Woody feb 19 monterat
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen