Woodys Bra produkter april 17
Om Du syns på Webben GUL
Förstasidan Måndagen den 25 september 2017 - klockan 18:59 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Musik i sommarkväll bjuder på fantastiskt program


Karin Sidén 2017-06-27


Musik i Sommarkväll är en mångårig och mycket uppskattad tradition som Svenska Kyrkan i Bro bjuder in till. Årets program är en bukett musikupplevelser utöver det vanliga - eller vad sägs om saxofonisten Johan Stengård, Charlie Normans musikskatt, hovsångerskan Hillevi Martinpelto, musikalartisten Patrik Grönlund och mycket, mycket mer.

Sex sommarkonserter är inplanerade, varav fyra i Låssa kyrka, en i Håbo Tibble kyrka och en i Håtuna kyrka. Konserterna är gratis. Den första Musik i sommarkväll-konserten hölls onsdagen den 5 juli.

Svenska Kyrkan i Bro har en mångårig tradition av att bjuda in till musikkonserter under sommarmånaderna. Musik i Sommarkväll kallas arrangemanget och är mycket uppskattat av besökarna. Många återkommer från år till år för att njuta av musikupplevelsen.

Årets program är en riktig höjdare. Olle Eilestam och kyrkomusikern Anna Graveley har satt i hop ett imponerande program med musik som spänner mellan ABBA, Charlie Norman, musikal-karameller och mer klassisk musik.

-Jag och Anna har jobbat med årets program och kan bara konstatera att det är sex mycket bra konserter vi erbjuder med spännande artister och fantastisk musik. Flera av musikerna är inte bara nationella stornamn utan har även internationella framgångar, säger Olle Eiliestam och berättar kort om sommarens sex olika konserter:

5/7 Låssa Kyrka  Fånga sommarkvällen i toner med musik av bland andra Mozart, Monteverdi, Gershwin och Peterson-Berger.
Kvällens ensemble: Hovsångerskan Hillevi Martinpelto, Anders Jakobsson (konsertmästare i Dalasinfoniettan), violin, Eva Karpe, piano, samt Conny Holmgren, sång och orgel.

12/7 Låssa Kyrka  Håll mitt Hjärta med blandad musik från kända musikaler såsom Les Miserables, Miss Saigon med flera, visor och pop.
Kvällens ensemble: musikalartisten Patrik Grönlund som bland annat spelat ett antal stora roller i kända musikaler, samt Olle Eilestam på piano.

19/7 Låssa Kyrka  Vi minns Charlie Norman. Kvällen bjuder på musik i Charlie Normans anda.
Kvällens ensemble: Olle Eilestam, piano och sång. Anders Johnson, en av landets mest anlitade basister och Ronnie Gardiner som var trummis i Charlie Norman Trio i 30 år. Gästartist Catharina Wiborgh, saxofonist.

26/7 Låssa kyrka  Himmelska Toner med en ljuvlig sommarbukett fylld med sånger, kända visor och sköna operettkoloraturer.
Kvällens ensemble: Angela Wannbäck, koloratursopran, samt Carina E Nilsson, piano.

2/8 Håbo-Tibble Kyrka  All you need is Love är en uppföljning av förra årets succékväll med samma namn.
Kvällens ensemble: Kjelle Persson, sång, Ronnie Svensson, bas, Rolf Leijdestad, piano,
Gunvor Brittmark, gitarr och sång, Anette Becker Lundell, saxofon samt Christer Langborn, gitarr. 

9/8 Håtuna Kyrka  En kväll med Johan StengårdDen kände saxofonisten Johan Stengård har turnerat över hela världen och kommer nu till Håtuna kyrka för en härlig sommarkonsert. Johan Stengård bjuder på ett blandat program med allt från ABBA till psalmer.
Kvällens ensemble: Johan Stengård, saxofon, Anna Graveley, sång samt Olle Eilestam, piano.

-För mig personligen blir Charlie Norman-hyllningen den 19 juli sommarens höjdpunkt. Som 12-åring tog jag pianolektioner hos Charlie och han har haft en stor påverkan i mitt liv. Ronnie Gardiner, som spelade med Charlie Norman Trio i 30 år, är med oss den kvällen vilket är fantastiskt! Att konserten hålls i Låssa kyrka, där Carlie Norman är begravd, gör ju kvällen ännu lite mer speciell. 

Alla Musik i sommarkväll-konserterna startar klockan 19.30, men antalet platser är begränsade till kyrkornas storlek. 

-Sommarkonserterna i kyrkan brukar locka stor publik. Det finns ju begränsningar i hur många som ryms så det kan vara bra att vara ute i god tid. Håtuna kyrka är ju den kyrka i kommunen som rymmer flest besökare så att vi la Johan Stengårds konsert där är ingen slump. Hans spelningar brukar dra mycket stor publik och det kommer knappast vara annorlunda den här gången!

Det är gratis entré till alla sex Musik i Sommarkväll-konserterna, men vill man så får man gärna lämna ett valfritt bidrag till kvällens insamling.Tipsa en vän     Skriv utKalender

Måndag 25/9
Seniorbio: Doktor Zhivago
Tisdag 26/9
Öppet Hus för Polisens Områdeskontor
Lokalt författarbesök: Elisabeth Nilsson
Torsdag 28/9
Konstskola för barn 7-14 år
Lördag 30/9
Röda Korset – Second hand / Loppis
Skördemarknad på Ladan Öråker
Teater 2-6 år: Min LillaSyster Kanin
Söndag 1/10
Natursnokarna: hur förbereder sig naturen för vintern? Och lite annat skoj!
Folkmusiksöndag med Lisas
avståndsannons

Svenska Kyrkan Fukt i Bro kyrka sep 17

Kultur och Fritid ht 17 Konstutställning Dasha

UBROs egen

WWFannons tigerfadder

Sjöräddningen testamente

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

Mäklarhuset dec 14
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen