UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Lördagen den 20 januari 2018 - klockan 04:34 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Musik i sommarkväll bjuder på fantastiskt program


Karin Sidén 2017-06-27


Musik i Sommarkväll är en mångårig och mycket uppskattad tradition som Svenska Kyrkan i Bro bjuder in till. Årets program är en bukett musikupplevelser utöver det vanliga - eller vad sägs om saxofonisten Johan Stengård, Charlie Normans musikskatt, hovsångerskan Hillevi Martinpelto, musikalartisten Patrik Grönlund och mycket, mycket mer.

Sex sommarkonserter är inplanerade, varav fyra i Låssa kyrka, en i Håbo Tibble kyrka och en i Håtuna kyrka. Konserterna är gratis. Den första Musik i sommarkväll-konserten hölls onsdagen den 5 juli.

Svenska Kyrkan i Bro har en mångårig tradition av att bjuda in till musikkonserter under sommarmånaderna. Musik i Sommarkväll kallas arrangemanget och är mycket uppskattat av besökarna. Många återkommer från år till år för att njuta av musikupplevelsen.

Årets program är en riktig höjdare. Olle Eilestam och kyrkomusikern Anna Graveley har satt i hop ett imponerande program med musik som spänner mellan ABBA, Charlie Norman, musikal-karameller och mer klassisk musik.

-Jag och Anna har jobbat med årets program och kan bara konstatera att det är sex mycket bra konserter vi erbjuder med spännande artister och fantastisk musik. Flera av musikerna är inte bara nationella stornamn utan har även internationella framgångar, säger Olle Eiliestam och berättar kort om sommarens sex olika konserter:

5/7 Låssa Kyrka  Fånga sommarkvällen i toner med musik av bland andra Mozart, Monteverdi, Gershwin och Peterson-Berger.
Kvällens ensemble: Hovsångerskan Hillevi Martinpelto, Anders Jakobsson (konsertmästare i Dalasinfoniettan), violin, Eva Karpe, piano, samt Conny Holmgren, sång och orgel.

12/7 Låssa Kyrka  Håll mitt Hjärta med blandad musik från kända musikaler såsom Les Miserables, Miss Saigon med flera, visor och pop.
Kvällens ensemble: musikalartisten Patrik Grönlund som bland annat spelat ett antal stora roller i kända musikaler, samt Olle Eilestam på piano.

19/7 Låssa Kyrka  Vi minns Charlie Norman. Kvällen bjuder på musik i Charlie Normans anda.
Kvällens ensemble: Olle Eilestam, piano och sång. Anders Johnson, en av landets mest anlitade basister och Ronnie Gardiner som var trummis i Charlie Norman Trio i 30 år. Gästartist Catharina Wiborgh, saxofonist.

26/7 Låssa kyrka  Himmelska Toner med en ljuvlig sommarbukett fylld med sånger, kända visor och sköna operettkoloraturer.
Kvällens ensemble: Angela Wannbäck, koloratursopran, samt Carina E Nilsson, piano.

2/8 Håbo-Tibble Kyrka  All you need is Love är en uppföljning av förra årets succékväll med samma namn.
Kvällens ensemble: Kjelle Persson, sång, Ronnie Svensson, bas, Rolf Leijdestad, piano,
Gunvor Brittmark, gitarr och sång, Anette Becker Lundell, saxofon samt Christer Langborn, gitarr. 

9/8 Håtuna Kyrka  En kväll med Johan StengårdDen kände saxofonisten Johan Stengård har turnerat över hela världen och kommer nu till Håtuna kyrka för en härlig sommarkonsert. Johan Stengård bjuder på ett blandat program med allt från ABBA till psalmer.
Kvällens ensemble: Johan Stengård, saxofon, Anna Graveley, sång samt Olle Eilestam, piano.

-För mig personligen blir Charlie Norman-hyllningen den 19 juli sommarens höjdpunkt. Som 12-åring tog jag pianolektioner hos Charlie och han har haft en stor påverkan i mitt liv. Ronnie Gardiner, som spelade med Charlie Norman Trio i 30 år, är med oss den kvällen vilket är fantastiskt! Att konserten hålls i Låssa kyrka, där Carlie Norman är begravd, gör ju kvällen ännu lite mer speciell. 

Alla Musik i sommarkväll-konserterna startar klockan 19.30, men antalet platser är begränsade till kyrkornas storlek. 

-Sommarkonserterna i kyrkan brukar locka stor publik. Det finns ju begränsningar i hur många som ryms så det kan vara bra att vara ute i god tid. Håtuna kyrka är ju den kyrka i kommunen som rymmer flest besökare så att vi la Johan Stengårds konsert där är ingen slump. Hans spelningar brukar dra mycket stor publik och det kommer knappast vara annorlunda den här gången!

Det är gratis entré till alla sex Musik i Sommarkväll-konserterna, men vill man så får man gärna lämna ett valfritt bidrag till kvällens insamling.Tipsa en vän     Skriv utKalender

Måndag 22/1
SENIORBIO: Hitchcock-klassikern FÖNSTRET MOT GÅRDEN
Fredag 26/1
Konsert: EMILIA AMPER
Lördag 27/1
Föredrag: Dick Harrison och Irène Seth om Almare Stäket - En plats, en borg, en gård
Tisdag 30/1
Finsk filmvisning – Ikitie / Den eviga vägen
Onsdag 7/2
TV-spelshäng i Verkstan
Söndag 11/2
Öppet Möte: Föreningen Bevara Villa Skoga
Tisdag 13/2
TV-spelshäng på Megastor duk
Onsdag 14/2
TV-spelshäng i Verkstan
Fredag 23/2
Öppna Förskolan c/o Kulturhuset
avståndsannons

Kultur och Fritid Amper jan 18

GYMMIX terminsstart jan 18

UBROs egen

WWFannons tigerfadder

Röda Korset Medmänniska

Pluggannons UNHCR sidebanner

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

Om Du syns på Webben GUL

Adventskalenderskylt toppbanner ny

Woodys god julönskning 2017
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen